1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Työttömien työnhakijoiden määrä edelleen korkea Pohjois-Pohjanmaalla

Nousua näkyy nyt pitkäaikaistyöttömissä ja yli 50-vuotiaiden työttömien kohdalla. Koronaan liittyviä lomautuksia on edelleen.

työttömyys
Ansiopäivärahalomaketta täytetään.
Nuoria työttömiä oli myös viime marraskuuta enemmän. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Työttömien työhakijoiden määrä Pohjois-Pohjanmaalla on edelleen korkea. Ely-keskuksen mukaan työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa 4 000 enemmän kuin vuosi sitten, kokonaisuudessaan työttömiä oli maakunnassa 22 200 henkilöä.

Kasvua on ollut 550 henkilön verran myös lokakuusta.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on ollut nousussa, kasvua on ollut viime vuodesta jopa 43 prosenttia, joka tarkoittaa noin 1 850 henkilöä. Samoin yli 50-vuotiaita työttömiä on Pohjois-Pohjanmaalla viime vuotta enemmän, kasvua oli noin 1 400 henkilön verran.

Alle 25-vuotiaiden työttömyys on myös lisääntynyt, nuoria työttömiä oli viisi sataa enemmän viime vuoden marraskuuhun verrattuna.

Koronaan liittyviä lomautuksia näyttää olevan edelleen. Marraskuun aikana lomautettiin taas satoja ihmisiä Pohjois-Pohjanmaalla.

Positiivista on se, että viime huhtikuun suurista lomautusluvuista ollaan tultu 7 900:llä alaspäin. Kokoaikaisesti lomautettuja oli marraskuun lopussa 3 200, eli lähes puolet enemmän kuin vuosi aiemmin.

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli marraskuun lopussa 11,9 prosenttia, koko maassa vastaava prosenttiluku oli 12.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi