1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. harrastukset

Hämeenlinnan kaupunki järjestää valtionavustuksella harrastuksia lapsille ja nuorille

Harrastus ihan lähellä -mallin kautta järjestetään harrastuksia kaikissa kaupungin peruskouluissa.

harrastukset
luistimet
Harrastukset tuodaan lähelle lapsia ja nuoria.Antti Lähteenmäki / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Hämeenlinnan kaupungille 120 000 euron valtionavustuksen lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

– Tuki kattaa nyt alkavan kevätlukukauden. Toiminta luodaan aiempien kokemusten pohjalta. Ajatuksena on, että kuuntelemme lapsia ja heidän toiveitaan, sanoo lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri.

Miten vähän harrastavat lapset saadaan mukaan

Kyselyissä lapset toivovat lisää niitä harrastuksia, joista heillä on kokemusta. Uutta ei osata toivoa. Siksi monipuolinen, matalan kynnyksen kokeileminen on tärkeää ja viedä harrastusmahdollisuudet sinne, missä lapset ovat.

Hämeenlinnassa on käytössä Harrastus ihan lähellä -toimintamalli. Sen kautta tarjotaan matalan kynnyksen kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia kaikille peruskouluikäisille joko koulun tiloissa tai koulun lähistöllä.

– Nyt me otamme harrastuskirjon käyttöön laajemmin, ja teemme yhteistyötä liikuntapalveluiden kanssa. Lisäksi suunnittelemme esimerkiksi ruuanlaittoon liittyviä harrastuksia.

Toimintaa järjestetään Hämeenlinnan kaikissa peruskouluissa. Tavoitteena on innostaa erityisesti sellaisia lapsia ja nuoria harrastamisen pariin, joilta tällä hetkellä puuttuu harrastus.

– Tällä hetkellä Hämeenlinnassa monet harrastukset keskittyvät kantakaupunkiin, sanoo Haveri.

Samalla tuodaan kulttuuri- tai liikuntaharrastus lähelle niitä lapsia tai nuoria, joille kulkeminen harrastuksiin on vaikeaa esimerkiksi maantieteellisistä tai taloudellisista syistä.

Lue seuraavaksi