1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taloussuunnittelu

Lieksan kaupunginvaltuusto tyrmäsi päätoimisen kulttuurisihteerin

Lieksan päättäjät eivät lämmenneet esitettyihin talousarvion muutoksiin kulttuuritoimessa tai Vasikkaniemen kunnostuksessa.

taloussuunnittelu
Aseita Rajaperinnetalon seinällä Lieksassa.
Vasemmistoliitossa ilmenee halua saada Lieksaan muutakin kuin rajaseutuasemaan liittyvää kulttuuritarjontaa.Ari Haimakainen / Yle

Lieksaan ei palkata päätoimista kulttuurisihteeriä. Asiaa käsiteltiin maanantai-iltana kaupunginvaltuustossa ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Vasemmistoliiton valtuutettu Anne Keronen esitti Lieksan kulttuuritoimen vahvistamista, koska toivoo monipuolisempaa toimintaa ja tarjontaa. Valtuutetut kuitenkin torjuivat esityksen äänin 32-2. Esitystä tuki kristillisdemokraattien valtuutettu.

Vasemmistoliiton ryhmä esitti myös Vasikkaniemen lähivirkistyspaikan kunnostukseen 15 000 euroa, joka olisi otettu sataman rakentamisen määrärahasta. Valtuusto torjui esityksen äänestyksessä yhtä selvästi kuin toisenkin muutoksen eli 32-2.

Talousarviossa eniten investointirahaa kuluu katujen sekä vesi- ja viemäriverkon korjauksiin.

Kertaluonteinen menoerä on Moisionkadun kivikoulun purkaminen, johon on varattu puoli miljoonaa euroa.

Myös Siun soten maksuosuudet nielevät rahaa: Lieksan osalta sosiaali- ja terveyspalveluiden kulut kasvavat yli miljoonalla eurolla tähän vuoteen verrattuna.

Valtuusto hyväksymän talousarvion tulos on liki 2,5 miljoonaa euroa plussalla. Toteutumiseen liittyy kuitenkin epävarmuutta muun muassa koronatilanteen vuoksi, joka voi alentaa verotulojen kertymistä ja vaikuttaa palvelutuotantoon.

Lue seuraavaksi