1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hallinto-oikeus

Iin Jakkukylän silta sai jälleen uuden käänteen – valtuuston suljetuin ovin tehdystä päätöksestä valitettiin

Iin kunnanhallituksen vastauksessa hallinto-oikeuden valitukseen pyydetään, että töitä pystyttäisiin siltatyömaalla jatkamaan.

hallinto-oikeus
Jakkukylän riippusilta vielä keskeneräisenä.
Iin Jakkukylän sillan rakenteissa havaittiin merkittäviä puutteita, minkä vuoksi sillan valmistuminen on viivästynyt. Arkistokuva.Päivi Seeskorpi / Yle

Iin kunnanvaltuuston päätöksestä käsitellä Jakkukylän riippusillan lisämääräraha-asia suljetuin ovin salaisena on poikinut valituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Asiasta kertoo Rantapohja (siirryt toiseen palveluun).

Keskustalaisen kunnanvaltuutetun tekemässä valituksessa vaaditaan hallinto-oikeutta kumoamaan päätös käsittelystä suljetuin ovin ja määräämään määrärahapäätös täytäntöönpanokieltoon valitusprosessin ajaksi.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Iin kunnan lausuntoa valitukseen.

Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava kertoo, että tiistaina kokoontunut Iin kunnanhallitus esittää, että siltatyömaan töitä ei keskeytettäisi valitusprosessin ajaksi, sillä se viivästyessään vaarantaisi siltahankkeelle vastikään myönnetyn valtionavustuksen.

Kunnanhallituksen vastauksessa asian käsittely suljetuin ovin kunnanhallituksessa ja valtuustossa oli perusteltua hankkeessa mukana olevien yritysten taloudellisten asioiden vuoksi.

Iin kunnanvaltuusto päätti marraskuussa lisärahoituksesta sillan muutostöihin. Siltahankkeen eri osapuolet pääsivät aiemmin syksyllä sopuun lisätöiden kustannusten jaosta, mutta tarkkoja summia ei kunnan osuutta lukuun ottamatta ole kerrottu. Osapuolten välisen sopimuksen on sanottu olevan salainen, minkä takia asiaa on käsitelty kunnanhallituksessa ja valtuustossakin suljetuin ovin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi