1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan työllisyysasiat siirtyvät kunnille ensi vuonna

Työllisyyden kuntakokeilun piiriin kuuluu noin 5 000 ihmistä.

työttömyys
TE-toimisto.
Jorge Gonzalez / Yle

Työllisyyden kuntakokeilu siirtää Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan työttömät työnhakijat TE-toimistolta kuntien asiakkaaksi. Kokeilu alkaa maaliskuun alussa ja se kestää kesäkuun loppuun 2023.

Kokeilu koskee työttömiä ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijoita, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan.

Kokeilussa on mukana myös kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki vieraskieliset ja maahanmuuttajat iästä ja työttömyyteensä liittyvästä etuudesta riippumatta.

Kuntakokeilussa omavalmentaja ohjaa työnhakuun liittyvissä asioissa. Kanta-Hämeessä kaikille työllisyyden kuntakokeilun asiakasryhmiin kuuluville henkilöille ilmoitetaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti kirjeellä.

Työllisyyden kuntakokeiluihin osallistuu yhteensä 25 kokeilualuetta ja 118 kuntaa. Kokeilun piti alkaa jo vuoden alusta, mutta aloitus lykkääntyi, sillä kokeilukuntiin ei saatu vuoden alkuun mennessä siirrettyä työ- ja elinkeinotoimistoista tarpeeksi henkilöstöä eikä asiakastietojärjestelmää saatu niin nopeasti käyttöön.

Tavoitteena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikommassa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Lue seuraavaksi