1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisää digipalveluita ja vähemmän lääkärin livevastaanottoja – Tämä kaikki muuttuu, kun Harjun terveys aloittaa

HYKYn ja Mehiläisen yhteisyritys Harjun terveys Oy aloittaa toimintansa tammikuussa.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Lahden kaupunginsairaala
Lahden terveyskeskuspäivystys ja lähiklinikat Nastolaa lukuunottamatta toimivat jatkossa saman katon alla vanhan kaupunginsairaalan tiloissa Lahden keskustan kupeessa.Sini Ojanperä / Yle

Vastaanotolle jonottamatta, omahoitaja jokaiselle ja ennaltaehkäisevät palvelut kuntoon. Näin kuuluu pääpiirteissään lupaus, jonka Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja mehiläisen yhteisyritys Harjun terveys on palveluistaan antanut.

Lupausten lunastamiselle on varattu kahden vuoden siirtymäaika. Potilaiden - tai asiakkaiden - kannalta näkyvin muutos lienee etäpalveluiden lisääntyminen.

– Asiakkaan näkökulmasta muuttuu se, että on kolme kanavaa asioida. On yksi puhelinnumero, digiklinikka ja ilman ajanvarausta toimiva päivystys, kertoo Harjun terveyden johtava lääkäri Hanna Suurmunne.

Suurin muutos tapahtuu kuitenkin taustalla, kun henkilökunta jakautuu moniammatillisiin tiimeihin, joiden tavoitteena on palvella asiakkaita entistä kokonaisvaltaisemmin. Samalla on tarkoitus vähentää turhia lääkärin vastaanottokäyntejä.

– Esimerkkinä vaikka selkäkipupotilas, joka ohjataan ensisijaisesti fysioterapeutille lääkärin sijaan. Fysioterapeutti voi sitten konsultoida lääkäriä tarvittaessa esimerkiksi kipulääke- tai sairausloma-asioissa, Suurmunne selittää.

Kovat lupaukset hoitoonpääsyssä

Niissä tilanteissa, joissa lääkärin fyysistä läsnäoloa tarvitaan, vastaanottoaika pitäisi palvelulupauksen mukaan järjestyä jo samana päivänä. Myös kiireettömissä tapauksissa. Tämä ei kuitenkaan tule olemaan arkipäivää ainakaan vielä.

Sairaalan käytävä.
Keskustan lähiklinikka pysyy nykyisissä tiloissaan Lahden kaupunginsairaalalla.Emilia Malin / Yle

– Alkuvuonna tavoite on se, että lääkäriin pääsee kiireettömissä asioissa seitsemässä päivässä, kertoo Harjun terveyden perustamisvaiheen toimitusjohtaja Joonas Turunen.

Huhtikuussa yhden päivän palvelulupauksen pitäisi jo toteutua, mutta asiassa on haasteensa.

– Tällä hetkellä eletään korona-aikaa ja Harjun terveys aloittaa toimintansa niin, että ensin kurotaan umpeen syntynyttä hoitovelkaa, Turunen sanoo.

Tällä hetkellä kiireetöntä lääkärin vastaanottoaikaa on joutunut hyvinvointiyhtymän alueella odottamaan pahimmillaan viikkoja tai jopa kuukausia (siirryt toiseen palveluun).

PHHYKY:n ostopalvelujohtaja Ismo Rautiainen kuitenkin muistuttaa, ettei uusi toimintamalli tarkoita sitä, että lääkärille voi marssia aina, kun siltä tuntuu.

– Välttämättä tämä ei tarkoita sitä, että aina on lääkäri odottamassa, vaan että moniammatillinen tiimi alkaa hoitaa potilaan asiaa saman tien.

Lue myös:

Digilääkäriltä vaaditaan erityistä empatiaa – video näyttää, miten monet vaivat hoituvat nyt kotisohvalta käsin

Uusi yhteisyritys Harjun terveys oy aloittaa reilun kuukauden päästä – yli 400 ammattilaista vaihtaa työnantajaa

Lue seuraavaksi