Hyppää sisältöön

KAMKin Minna Hökälle kansainvälinen tunnustus – mukana globaalissa yhteisössä kehittämässä palliatiivista hoitoa

Perusteluina valinnalle oli muun muassa kansallinen vetovastuu palliatiivisen hoidon koulutuksen kehittämisessä.

Minnä Hökkä nimitettiin kansainväliseen Pioneer Nurse -ohjelmaan, jossa kehitetään palliatiivista hoitoa kansainvälisellä tasolla. Kuva: Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulun lehtori Minna Hökkä on saanut kansainvälisen tunnustuksen.

Hökkä nimitettiin kansainväliseen Pioneer Nurse -ohjelmaan, jonka tarkoitus on kehittää palliatiivista hoitotyötä kansainvälisellä tasolla.

Perusteluina valinnalle oli muun muassa kansallinen vetovastuu palliatiivisen hoidon koulutuksen moniammatillisessa kehittämisessä. Hökkä on toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntijana ja tehnyt kansainvälistä tutkimustyötä aiheesta.

– Tämä on minulle suuri kunnia. Saan olla mukana globaalissa yhteisössä, jossa on alan keskeisiä vaikuttajia sekä kehittää palliatiivista hoitotyötä ja sen osaamista yhdessä muiden pioneerien kanssa, kertoo Hökkä.

Palliatiivinen hoito on henkeä uhkaavaa tai kuolemaan johtavaa sairautta sairastavien potilaiden oireita lievittävää ja elämänlaatua parantavaa kokonaisvaltaista hoitoa.

WHO nimesi vuoden 2020 sairaanhoitajan ja kätilön juhlavuodeksi. Samaan aikaan on vietetty myös Florence Nightingalen syntymän 200 -vuotismerkkipäivää. Pioneer Nurse ohjelma on käynnistetty näiden juhlavuosien kunniaksi.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.