1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Imatra

Imatra selkiyttää elinvoimatyötään – Kehyltä siirretään 300 000 euroa muihin toimiin

Kaupunki haluaa selkiyttää eri toimijoiden vastuita ja siirtää painopistettä pois perinteisestä yritysneuvonnasta.

Imatra
Katukuvaa Imatralta.
Imatralla elinvoimatyötä tekeveät eri organisaatiot, kuten Kehy ja Mitra.Kalle Purhonen / Yle

Imatran kaupunki selkiyttää elinvoimatyötään. Elinvoimatyötä tekevät kaupungissa eri toimijat, kuten Imatran Seudun Kehitysyhtiö Kehy ja Imatran Rakennuttaja Mitra.

Kaupunki haluaa nyt selkiyttää eri toimijoiden vastuita (siirryt toiseen palveluun) ja siirtää painopistettä pois perinteisestä yritysneuvonnasta, kohti kasvavia ja sijoittuvia yrityksiä.

Kaupunki on päättänyt jo aiemmin siirtää Kehyltä 300 000 euroa muihin elinvoimaa edistäviin toimiin, kuten esimerkiksi matkailun kehittämiseen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helmisen mukaan elinvoimaisuuden kehittämisestä on puhuttu Imatralla pidemmän aikaa.

– Kun resurssit ovat niukat, ainut mahdollisuus saada jotain uutta aikaiseksi, on tarkastella nykyresursseja eri tavalla.

Helmisen mukaan nyt pohditaan, missä elinvoima työ olisi vaikuttavinta. Kaupunginhallitus ottaa asiassa vahvasti ohjaavan roolin ja tarkkailee esimerkiksi mitä tavoitteita saavutetaan.

Kehittämistyön vaikutukset esimerkiksi henkilöstöön selviävät myöhemmin ensi vuonna.

Elinvoimatyöllä tarkoitetaan kaikkia niitä asioita, jotka tekevät kaupungin elinvoimaiseksi, kuten yleiskaava, maankäyttö, elinkeinoyhtiöiden ohjaus, hankkeet, yritykset, työntekijät ja asukkaat yleensäkin.

Lue seuraavaksi