1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Lomautettujen määrä Pohjois-Savossa on jälleen nousussa – työttömiä on 2 400 enemmän kuin vuosi sitten

Pohjois-Savossa työvoimasta vajaat 12 prosenttia on tällä hetkellä työttömänä.

työttömyys
Pöydille nostettuja tuoleja tyhjässä ravintolassa kauppakeskuksessa.
Lomautettujen määrä on jälleen nousussa Pohjois-Savossa. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Lomautettujen määrä on viimeiset kaksi kuukautta ollut jälleen nousussa Pohjois-Savossa, kertovat Ely-keskuksen tilastot. Lomautettuja oli marraskuun lopussa 2 400, mikä on 1 600 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Työttömiä työnhakijoita maakunnassa oli marraskuun lopussa runsaat 13 000 henkeä. Työttömien määrä on 2 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Pohjois-Savossa työvoimasta vajaat 12 prosenttia on työttömänä. Myös koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on samaiset 12 prosenttia.

Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on kasvanut seitsemän prosenttia viime vuoden marraskuusta. Pitkäaikaistyöttömyys on kasvanut muuta työttömyyttä nopeammin, 30:lla prosentilla edellisvuodesta.

Työttömyys lisääntyi eniten Ylä-Savossa

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Ylä-Savossa. Ylä-Savossa työttömyys lisääntyi 36 prosenttia.

Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla, 9,5 prosenttia, ja vastaavasti korkein Ylä-Savon ja Varkauden seuduilla.

Marraskuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 2 377, mikä on 126 työpaikkaa viime vuotta enemmän.

Lue seuraavaksi