1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulun menoliikenne on jo alkanut Pohjois-Pohjanmaalla – Nelostiellä virta pohjoiseen vilkasta

Oulun poliisin partiot valvoivat liikennettä tiistaina Nelostien lisäksi väleillä Kärsämäki–Kajaani ja Liminka–Ylivieska.

Poliisipartio
Poliisi pitelee alkometriä
Oulun poliisilaitokselta oli useita partioita Nelostiellä Oulusta etelään valvomassa menoliikenteen sujumista. Kuvituskuva.Mikael Kokkola / Yle

Joulun menoliikenne nelostiellä on jo vilkasta Pohjois-Pohjanmaalla, varsinkin pohjoisen suuntaan. Oulun poliisilaitoksen partiot valvoivat tiistaina liikennettä laajasti Nelostiellä Oulusta etelään päin, ja lisäksi kahdella muulla tiellä Jokilaaksojen alueella.

Nelostiellä oli jo runsaasti joulumatkaajia, ja Jokilaaksojen liikenneryhmän mukaan matkailijoita virtasi varsinkin pohjoiseen. Limingan ja Ylivieskan välisellä kantatie 86:llä liikenne oli vilkasta varsinkin etelän suuntaan. Kärsämäen ja Kajaanin välisellä tiellä oli vielä hiljaista.

Nelostien Oulun ja Kärsämäen välisellä osuudella tie oli märkä ja vettä satoi. Valvonnassa puututtiin useampiin liikennerikkomuksiin ja liikenneturvallisuuden vaarantamisiin, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan. Pääsääntöisesti ihmiset olivat kuitenkin liikkeellä maltillisesti.

Etelämpänä Pohjois-Pohjanmaalla keliolosuhteet olivat tiistaina hyvät ja tien pinta oli sula.

Jokilaaksojen liikenneryhmä puuttui vain muutaman tiellä kulkijan ajoon. Partio pysäytti yhden ajonopeusrajoituksia rikkoneen ja yksi kuski sai huomautuksen ajotavastaan. Lisäksi Kärsämäen ja Kajaanin välisellä tiellä tapahtui ulosajo tieltä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi