Papit päivystävät jouluna Kouvolan hautausmailla – tarkoituksena kohdata ihmisiä

Hautausmailla kävijät voivat halutessaan keskustella pappien kanssa.

Papit päivystävät Kouvolan vanhalla hautausmaalla, Lepolan hautausmaalla, Tuohikotin hautausmaalla sekä Hukalan ja Kirkkomaan hautausmailla. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kouvolan hautausmailla päivystää jouluna pappeja.

Hukalan ja Kirkkomaan hautausmailla papit ovat tavattavissa jo tänään aatonaatona. Papit ovat hautausmailla kello 14–16.

Jouluaattona pappeja päivystää Kouvolan vanhalla hautausmaalla, Lepolan hautausmaalla, Tuohikotin hautausmaalla sekä Hukalan ja Kirkkomaan hautausmailla.

Kouvolan vanhalla hautausmaalla ja Lepolan hautausmaalla papin voi tavata jouluaattona kello 12–15, Tuohikotin hautausmaalla kello 14–15 ja Hukalan ja Kirkkomaan hautausmailla kello 14–16.

Hautausmailla kävijät voivat halutessaan keskustella pappien kanssa. Hukalan, Tuohikotin ja Kirkkomaan hautausmailla päivystää pappien lisäksi kanttori. Päivystyksen tarkoituksena on ihmisten kohtaaminen.

– Jouluna tiivistyy ikävä poisnukkuneita rakkaita kohtaan, ja moni kaipaa lohdutusta. Päivystäviä pappeja voi nykäistä hihasta ja tulla juttelemaan, Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Keijo Gärdström sanoo tiedotteessa.

Elimäen hautausmaalle papit jalkautuvat pitämään jouluhartautta. Jouluyön hartaus järjestetään jouluaattona kello 21 Kiviaidantiellä.

Papin tavoittaa myös soittamalla

Papin kanssa keskustellakseen ei tarvitse välttämättä lähteä hautausmaalle, vaan pappiin voi ottaa jouluna yhteyttä myös puhelimitse.

Valkealan seurakunnan pastori Mervi Rosnell on tavoitettavissa puhelinpäivystysaikoina (siirryt toiseen palveluun) työnumerostaan.

– Kyseessä on matalan kynnyksen puhelinaika. Minulle voi soittaa, jos kokee yksinäisyyttä tai haluaa vain vaihtaa ajatuksia. Soittaakseen ei tarvitse olla kirkon jäsen tai edes Valkealan seurakuntalainen, kuka vain voi soittaa, seurakuntapastori Mervi Rosnell sanoo tiedotteessa.

Kirkot päivystävät joulun yli

Vaikka kirkkojen perinteiset joulutapahtumat onkin siirretty verkkoon, Elimäen, Korian ja Valkealan kirkkoihin pääsee myös joulunaikaan.

Kirkot ovat avoinna yksityistä hiljentymistä, rukousta ja keskusteluapua varten.

Elimäen kirkon päivystysaukiolo jatkuu 5.1.2021 saakka tiistaisin klo 12–14. Korian kirkko puolestaan on avoinna 31.12. saakka torstaisin kello 12–14. Valkealan kirkko on avoinna maanantaina 28.12. klo 13–15 ja torstaina 31.12. klo 17–19.

Kirkoissa on niiden aukioloaikoina tavattavissa seurakunnan työntekijä.

Kirkoissa noudatetaan koronaan liittyviä turvaohjeita.