Hyppää sisältöön

Mies ampui kolme perheväkivaltatehtävälle hälytettyä poliisia Ranskassa – myös teosta epäilty löytyi myöhemmin kuolleena

Välikohtaus tapahtui varhain keskiviikkoaamuna. Poliisioperaatio tekijän löytämiseksi kesti tunteja.

Kuva: Seppo Suvela / Yle

Kolme poliisia on kuollut ampumavälikohtauksessa Puy-de-Dômen hallintoalueella Keski-Ranskassa, kertoo uutistoimisto AFP lähteisiinsä perustuen. Välikohtauksessa on lisäksi haavoittunut yksi poliisi.

Ranskan sisäministeriö on vahvistanut tiedot kuolleista ja loukkaantuneesta uutistoimisto Reutersille.

Ranskan sisäministeriön mukaan poliisit osallistuivat tehtävään, joka liittyi perheväkivaltaan. AFP:n mukaan ampuja oli 48-vuotias mies. Poliisit yrittivät auttaa väkivallan uhriksi joutunutta naista.

Kuolleet poliisit olivat sisäministeriön mukaan 21-, 37- ja 45-vuotiaita.

Epäilty pääsi teon jälkeen karkuun. Myöhemmin aamulla sisäministeri Gérald Darmanin kertoi Twitterissä, että mies oli löydetty kuolleena. Ranskan viranomaiset eivät ole maininneet, että tekoon liittyisi terroristisia motiiveja.

Ampuja sytytti talon tuleen

Reutersin mukaan onnettomuus tapahtui syrjäisessä kylässä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisit lähestyivät tapahtumapaikkana toiminutta taloa hieman puolen yön jälkeen. Mies ampui ensimmäisen poliisin heti ja haavoitti toista. Sitten mies sytytti talon tuleen, minkä jälkeen mies ampui vielä kaksi poliisia kuoliaaksi.

BFM TV -kanavan tietojen mukaan väkivallan uhriksi joutunut nainen on turvassa. Hän oli hakeutunut pakoon talon katolle.

Poliisioperaatio paikan päällä jatkui pitkälle aamuun. Palokunta sammutti paloa.

Ampuja on viranomaiselle ennestään tuttu. AFP:n mukaan häntä vastaan oli nostettu syytteitä lasten huoltajuuteen liittyen.