1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Joukkoliikenteessä tavallista hiljaisempaa tänä jouluna

Jouluaatosta tapaninpäivään bussivuoroja on harvennettu aiemmista vuosista.

joukkoliikenne
Kuopion tori talvella.
Paikallisliikenne hiljenee jouluaattona iltapäivällä. Arkistokuva.Marianne Mattila / Yle

Keskiviikko on joulun vilkkain päivä joukkoliikenteessä, mutta tänä vuonna liikennettä on huomattavasti vähemmän kuin yleensä.

Linja-autoliikenteessä esimerkiksi Savonlinjan vuorot kulkevat vielä keskiviikkona tavalliseen tapaan. Aatosta tapaninpäivään vuoroja on kuitenkin harvennettu merkittävästi viime vuosista. Joulupäivänä Savonlinja ei liikennöi tänä vuonna yhtään vuoroa.

Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikenteessä busseilla on jouluaattona lauantain aikataulut noin kello 13 saakka, jolloin liikenne jää tauolle. Perjantaina 25. joulukuuta paikallisliikennettä ei ole. Tapaninpäivänä 26.12. voimassa ovat sunnuntain aikataulut. Kuopion keskustan ja Matkuksen välillä on kuitenkin liikenteessä lisäautoja sekä lisävuoro.

VR:n mukaan junalippuja on ostettu noin puolet vähemmän kuin viime vuonna. Osa pohjoisen suuntaan menevistä junista on täynnä, mutta etelään suuntaavissa junissa matkustajia on vähemmän. VR:n mukaan on kuitenkin odotettavissa, että moni matkustaja tekee lähtöpäätöksen vasta viime hetkellä.

Lue seuraavaksi