1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Säätiöt ja apurahat

Turkulaiselle tutkimusryhmälle yli 1,6 miljoonan euron avustus – tutkii kasviproteiiniruokien terveysvaikutuksia

Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee korkeatasoista tutkimusta, taidetta ja kulttuuria.

Säätiöt ja apurahat
Läheltä
Yle

Turun yliopiston tutkimusryhmälle on myönnetty valtava avustus Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.

Säätiö myönsi vuoden viimeisessä kokouksessaan professori Kati Hanhinevan johtamalle tutkimusryhmälle Turun yliopistosta peräti 1648 000 euron avustuksen. Avustus on säätiön joulukuun avustuksista suurin.

Hanhinevan ryhmän tutkimus keskittyy jalostettujen kasviproteiiniruokien terveysvaikutuksiin ja uudenlaisten elintarvikkeiden tuottamiseen. Säätiön mukaan tutkimus on merkityksellinen elintarvikekehitystieteelle ja ravitsemuksellisten vaikutusten arvioinnille.

Vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan joulukuussa säätiön hallitus myönsi avustuksia yli 7,5 miljoonalla eurolla.

Koko vuoden aikana avustuksia on jaettu kaikkiaan yli 45 miljoonalla eurolla.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Varsinais-Suomesta

Lue seuraavaksi