1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eläintenhoito

Pori yhdistää pien- ja suureläinpäivystysringit – perusteluina säästöpaineet ja resurssipula

Järjestely on voimassa muutaman kuukauden. Jatkosta päätetään helmikuussa.

Eläintenhoito
Tax hos veterinären.
Porin eläinlääkäripäivystykseen tulee muutoksia. Kuvituskuva.

Porin eläinlääkintäyksikön päivystystoimintaa supistetaan vuodenvaihteessa. Erilliset pien- ja suureläinpäivystysringit yhdistetään niin, että arki-iltaisin päivystää vain yksi eläinlääkäri, kerrotaan Porin kaupungin tiedotteessa.

Viikonloppuisin on edelleen käytössä eriytetty päivystys. Kaksi eläinlääkäriä päivystää perjantaista klo 16 alkaen maanantaihin klo 8 saakka. Päivystävät klinikat ovat Porissa, Ulvilassa, Harjavallassa ja Eurajoella.

Järjestelyt ovat voimassa maaliskuun loppuun asti.

Jatkoa mietitään helmikuussa

Eläintenhoitaja on jatkossa eläinlääkärin apuna päivystyksessä vain iltavuoron aikana ja viikonloppuisin. Muutosten taustalla ovat kaupungin mukaan säästöpaineet ja resurssipula.

–Käytännössä päivystys on ollut tämän vuoden kesän ja syksyn pitkälti sekapäivystystä, koska päivystävää pieneläinlääkäriä ei ole ollut käytettävissä. Nykytilanteessa täysin eriytetty päivystys ei ole toteutunut ja tilanne on ollut hallitsematon. Hallittuun tilanteeseen päästään järjestämällä puolet päivystyksestä eriytettynä ja puolet sekapäivystyksenä, elinvoima- ja ympäristötoimialan johtaja Lauri Kilkku toteaa.

Elinvoima- ja ympäristölautakunta pitää helmikuussa ylimääräisen kokouksen, jossa päätetään, miten eläinlääkintäyksikön päivystys järjestetään huhtikuusta alkaen.

Kuuntele tästä uusimmat Yle uutiset Satakunnasta.

Lue seuraavaksi