Hyppää sisältöön

Taas tuli tylyt lukemat: Yöpymiset romahtivat Lapin majoitusliikkeissä alle puoleen viime vuodesta

Marraskuussa ulkomaalaiset matkailijat yöpyivät peräti 90 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Syyskuussa ja lokakuussa kotimaisten matkailijoiden määrä jopa kasvoi koronaa edeltävästä ajasta, mutta marraskuussa Lapin rekisteröidyissä majoitusliikkeissä vieraili 20 prosenttia vähemmän kotimaisiakin yöpyjiä viime vuoteen verrattuna. Kuva: Eeva Kuivas / Yle

Tilastokeskuksen uusimpien tietojen mukaan marraskuu oli synkkää aikaa Lapin majoitusliikkeissä. Yöpymisiä oli yli puolet vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Syyskuussa ja lokakuussa kotimaisten matkailijoiden määrä jopa kasvoi koronaa edeltävästä ajasta, mutta marraskuussa Lapin rekisteröidyissä majoitusliikkeissä vieraili 20 prosenttia vähemmän kotimaisiakin yöpyjiä viime vuoteen verrattuna.

Ulkomaalaisten yöpyjien määrä väheni marraskuussa peräti 90 prosenttia viime vuodesta, mutta vähennys oli samaa luokkaa jo lokakuussa.

Yöpymiset majoitusliikkeissä 2019/2020Muutos syyskuussaMuutos lokakuussaMuutos marraskuussa
Kaikki–6%–24%–56%
Suomalaiset+6%+5%–20%
Ulkomaalaiset–73%–89%–90%

Lähde: Suomen virallinen tilasto (SVT), Majoitustilasto

Marraskuussa Lapissa yövyttiin yhteensä 77 063 kertaa rekisteröidyissä majoitusliikkeissä. Kotimaisia yöpymisiä tilastoitiin 67 780 ja ulkomaalaisia 9 283.

Tilastokeskuksen majoitustilastoissa ovat mukana vain rekisteröidyt majoitusliikkeet, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa, sekä retkeilymajat. Tiedoista puuttuvat useimmat mökit ja ns. vertaisvuokrauskohteet.

Lue lisää: