Hyppää sisältöön

Vaalassa, Muhoksella ja Utajärvellä kunnostetaan retkeilyreittejä lähivuosien aikana

Reittejä parannetaan Rokuan kansallispuistossa, Tervareitillä ja Kutujoen reitistöllä. Oulujärven retkeilyalueen kunnostus jatkuu.

Rokuan kansallispuiston vanha ydin on herkkää aluetta. Puiston pinta-ala laajeni joulukuun alussa ja retkeilypalveluja päästään nyt kehittämään alueille, joissa luonto kestää paremmin kävijäpainetta. Arkistokuva. Kuva: Risto Degerman / Yle

Rokuan ja Oulujokilaakson retkeilyreittejä kunnostetaan laajasti Vaalassa, Muhoksella ja Utajärvellä seuraavan kahden vuoden aikana.

Tarkoituksena on parantaa retkeilyalueiden opastusviitoitusta, tehdä reiteistä entistä kestävämpiä, merkitä reittejä ja kunnostaa taukopaikkoja, kertoo puistonjohtaja Saara Airaksinen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Rokuan kansallispuiston lisäksi kunnostetaan Muhoksen Tervareitistöä ja Vaalan Kutujoen retkeilyaluetta. Parannuksia tehdään suurelta osin EU-hankerahalla, kokonaisbudjetti on 656 000 euroa.

Kyseessä on Metsähallituksen Rokua Geoparkin ja kolmen kunnan yhteisponnistus.

Lisäksi Metsähallitus jatkaa tänä vuonna aloittamaansa reittien kunnostusta Vaalassa Oulujärven retkeilyalueella vuonna 2021.

Retkeilyalueiden kunnostamisella halutaan helpottaa yhä useampien käyttäjäryhmien, muun muassa pyöräilijöiden, luonnossa liikkumista.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

.
.