1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. irtisanominen

Eropaketit kiinnostavat Outokummun työntekijöitä Meri-Lapissa – eläkeputkeen pääsevien lisäksi myös nuoria on ilmoittautunut vapaaehtoisiksi irtisanottaviksi

Luottamusmiesten mukaan noin 150 Tornion terästehtaan ja Kemin kaivoksen työntekijää on kiinnostunut ottamaan eropaketin.

irtisanominen
Outokummun Tornion tehdas
Outokumpu vähentää Tornion terästehtaalta ja Kemin kaivokselta noin 230 työpaikkaa.Antti Ullakko / Yle

Eropaketit kiinnostavat Outokummun Tornion tehtaan ja Kemin kaivoksen työntekijöitä. Luottamusmiesten mukaan noin 150 henkilöä on kiinnostunut ottamaan eropaketin ja samalla ilmoittautumaan vapaaehtoiseksi irtisanottavaksi.

– Heidän joukossaan on 57–59 -vuotiaita, jotka pääsevät eläkeputkeen. Lisäksi on nuoria, jotka joko haaveilevat toisesta työstä tai jo tekevät muuta työtä sivutoimisesti, kertoo 1. varapääluottamusmies Tommi Sauvolainen.

Sauvolainen toteaa, että eropaketilla pyritään vähentämään kovien irtisanomisten määrää. Hän kuitenkin muistuttaa, että eropaketilla työntekijä luopuu laillisesta turvasta.

– Tässä kannustetaan pienellä summalla ilmoittautumaan vapaaehtoisesti irtisanottavaksi. Paketin ottanut ei voi riitauttaa irtisanomista myöhemmin eikä häntä koske takaisin ottovelvoite, Sauvolainen sanoo.

Pääluottamusmies Tytti Pernu sanoo, että työnantaja tarjoaa eropakettia kaikille irtisanottaville.

Outokumpu kertoi tiistaina vähentävänsä Tornion terästehtaalta ja Kemin kaivokselta noin 230 työpaikkaa.

Lue seuraavaksi