1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joululiikenne

Aatonaatto sujui liikenteessä rauhallisesti ja sujuvasti – liikennemäärät jäivät selvästi aikaisemmista jouluista

Suuria ruuhkia tai onnettomuuksia ei syntynyt, kerrotaan tieliikennekeskuksesta.

Joululiikenne
Kaksi ihmistä ylittää kadun Munkkiniemessä Helsingissä marraskuussa 2020.
Tänä vuonna joulun liikenteestä on ennustettu tavallista rauhallisempaa. Kuvituskuva joulukuun alulta.Silja Viitala / Yle

Aatonaaton menoliikenne on sujunut koko päivän ajan rauhallisesti, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta.

– Liikenteessä on ollut noin 15 prosenttia rauhallisempaa aiempiin jouluihin verrattuna. Suurempia onnettomuuksia ei ole sattunut, vain joitakin peltikolareita vaihtelevista keliolosuhteista johtuen, kertoo liikennepäivystäjä Mikko Penkkala.

Tänä vuonna liikennemäärät ovat olleet muutenkin alhaisempia kuin tavallisesti, joten rauhallinen joululiikenne ei ole yllättänyt.

– Varmasti tämä johtuu osittain koronarajoituksista ja myös etätöistä – kenties joulun viettoon on lähdetty jo paljon aiemmin, liikennepäivystäjä Juho Anttonen toteaa.

Tieliikennepäivystäjien mukaan koko päivä on sujunut teillä sujuvasti keliolosuhteet huomioon ottaen. Vilkkainta liikenteessä oli keskipäivällä ja iltapäivällä. Huomattavaa jonoutumista tai ruuhkaantumista ei kuitenkaan tapahtunut.

Iltaa kohden tienkäyttäjien määrä on hiljentynyt entisestään.

– Huonoa ajokeliä on illan aikana Itä-Suomessa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Räntäsade, sohjoinen ja mahdollisesti liukas tie voivat onnettomuuksiin vaikuttaa. Muuten liikenne on rauhoittumaan päin, kertoo Mikko Penkkala.

Junaliikenne suuntautuu vahvasti pohjoiseen

Liikenteessä aatonaatto on perinteisesti menoliikenteen vilkkain päivä, ja sitä se on tänäkin vuonna, kertoo VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä.

Junamatkustajien määrät ovat kuitenkin pudonneet noin puolella viime vuoden joulunaikaan verrattaessa.

– Tänään liikenne suuntautuu etenkin pohjoiseen, kuten Rovaniemelle ja Ouluun. Myös Helsinki ja Joensuu ovat suosittuja suuntia. Iltapäivä on vilkasta aikaa, mutta myös yöjuniin riittää matkustajia, Tyynilä kertoo.

Hänen mukaansa etenkin päiväjunissa on hyvin tilaa joulupyhien aikana.

Lue seuraavaksi