1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

Kotikirkon pieneen joulukonserttiin osallistutaan tänä vuonna kotoa käsin – vakiokävijän odotukset ovat korkealla

Kajaanilaisen Tuomo Pajarin perheelle konsertti on olennainen osa jouluperinnettä.

konsertit
Kotikirkon pieni joulukonsertti Kajaanissa on ollut monena vuonna tupaten täynnä.
Esimerkiksi viime vuonna Kajaanin pääkirkossa oli satapäinen yleisö seuraamassa konserttia. Arkistokuva.Katja Oittinen / Yle

Koronatilanteesta johtuen tänä vuonna Kajaanin perinteiseen kotikirkon pieneen joulukonserttiin ei voi osallistua paikan päällä. Yle lähettää konsertin kuitenkin keskiviikkona 23. joulukuuta suorana Areenassa kello 19 alkaen.

Kajaanilaisen Tuomo Pajarin odotukset illan konsertista ovat korkealla, sillä aikaisempina vuosina se on käynnistänyt perheen joulunvieton. Tänä iltana perhe aikookin kokoontua yhdessä tv:n ääreen.

– Meidän joulu on alkanut aina nimenomaan tästä konsertista. Uskon vahvasti, että näin käy myös tänä vuonna, vaikka hieman erilaisissa merkeissä kuin normaalisti.

Pajari arvioi, että konsertin tunnelma tulee poikkeamaan aiemmista vuosista, sillä kirkossa ei ole satapäistä yleisöä ja aplodit jäävät uupumaan.

– Ammattimuusikot osaavat kuitenkin soittaa ja eläytyä hetkeen, vaikka yleisöä ei ole. Me istumme olohuoneessa glögilasien kanssa ja laitamme hieman volyymia äänentoistoon. Kyllä siitä joulu lähtee käyntiin, Pajari sanoo.

Kotikirkon pieni joulukonsertti on käynnistänyt perinteisesti kajaanilaisen Tuomo Pajarin perheen joulun. Tänä vuonna Pajarit aikovat seurata konserttia kotona, glögilasien kanssa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi