1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaanin Hokki

Mestiskausi keskeytettiin toistaiseksi – Kajaanin Hokin puheenjohtaja: "Emme missään nimessä aio vaarantaa kenenkään terveyttä"

Syynä kauden keskeyttämiseen on joukkueiden, yleisön ja jääkiekko-organisaation turvallisuuden lisäksi raha.

Kajaanin Hokki
jääkiekko aloitusympyrässä.
Mestiskiekkoa ei pelata näillä näkymin ainakaan kuukauteen. Kuvituskuva. Jarkko Heikkinen / Yle

Jääkiekon Mestiksen kausi on keskeytetty toistaiseksi. Kajaanin Hokin joukkue ei siis pelaa näillä näkymin ainakaan seuraavan kuukauteen. Hokin hallituksen puheenjohtaja Pasi Halosen mukaan joukkue on kuitenkin terveenä ja valmiina pelaamaan heti, kun kausi jatkuu.

Syynä on joukkueiden, yleisön ja jääkiekko-organisaation turvallisuuden lisäksi raha. Koronamääräysten takia pelejä olisi pitänyt pelata käytännössä ilman yleisöä, mikä tekee pelaamisen taloudellisesti kannattamattomaksi. Harjoitustenkin järjestämistä ja aikataulua suunnitellaan tarkoin.

– Harjoituksista, jääajasta ja ottelutapahtumista tulee kustannuksia, ja jos yleisössä ei saa olla kuin 10 ihmistä, on selvää, ettei siinä ole mitään järkeä, Halonen sanoo.

Halonen kertoo, että Hokin tulos tulee tänä vuonna olemaan miinuksella. Seuran taloutta pohditaan lähiaikoina tarkemmin.

– Ensi viikolla käymme keskusteluja siitä, tuleeko meille esimerkiksi henkilöstövähennyksiä. Kaikki keinot käytetään, jotta toiminta jatkuisi mahdollisimman normaalina.

Halosen mukaan koko jääkiekkoileva Suomi on taloudellisissa vaikeuksissa.

– Tässä vaiheessa apua ja tukea tarvittaisiin valtiolta ja näitä asioita nyt selvitellään.

Mestiksen hallitus teki päätöksen kauden keskeyttämisestä keskiviikkona 23. joulukuuta. Halonen on mukana Mestiksen hallituksessa ja pitää ratkaisua tässä koronatilanteessa järkevänä.

– Terveys edellä tässä on mentävä. Emme missään nimessä aio vaarantaa kenenkään terveyttä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi