1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomen käräjäoikeus

Oikeus hylkäsi syytteen murhanyrityksistä – mies uhkasi poliiseja kirveellä Raisiossa

Syyttäjä vaati raisiolaismiehelle vankilatuomiota poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä, oikeus päätti hylätä syytteen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus
Lakikirjoja.
Arkistokuva.Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteet, jossa raisiolaismiestä syytettiin murhan yrityksestä ja törkeistä pahoinpitelyn yrityksistä.

Syyttäjän mukaan mies oli kiinniottotilanteessa yrittänyt murhata tai pahoinpidellä törkeästi neljä poliisia kirveellä marraskuussa. Poliisit saivat taltutettua miehen vasta kahden etälamauttimen ja kaasusumutteen jälkeen.

Oikeuden mukaan tapauksessa ei pystytty näyttämään, että syytetty olisi ollut asunnossa odottamassa poliiseja kirves lyöntivalmiina tai että tämä olisi lyönyt kirveellä kohti poliiseja. Oikeuden mukaan tapauksessa ei käynyt ilmi, että syytetty olisi aikonut lyödä, vaikka kirvestä pitelikin ja lausui uhkauksia, joten käräjäoikeus katsoi, että ensisijainen syyte murhan yrityksestä ja toissijainen syyte törkeän pahoinpitelyn yrityksestä tulee hylätä.

Sen sijaan oikeus tuomitsi miehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Rangaistusta kovennettiin muutamalla kuukaudella miehen aikaisempien rikostuomioiden vuoksi.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan yhdelle poliiseista kivusta ja särystä 500 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää:

Syyttäjä vaatii miehelle vankeutta murhan yrityksistä – uhkasi poliiseja kirveellä

Lue seuraavaksi