Hyppää sisältöön

Britanniasta on löytynyt myös toista, vielä tarttuvampaa virusmuotoa – Britannia rajoittaa matkustusta Etelä-Afrikasta

Ainakin Hollanti, Saksa, Sveitsi ja Turkki ovat jo aiemmin pysäyttäneet lennot Etelä-Afrikasta toisen uuden virusmuunnoksen takia.

Kyltit varoittelivat joulukuussa Lontossa uudesta entistä nopeammin leviävästä virusmuunnoksesta. Kuva: Tolga Akmen / AFP

Britanniassa on havaittu jälleen uusi koronaviruksen muunnos, kertoo terveysministeri Matt Hancock.

Kyse on kahdesta henkilöstä, jotka ovat olleet yhteydessä Etelä-Afrikasta tulleisiin henkilöihin. Britannia on asettanut rajoituksia matkustamiselle Etelä-Afrikasta.

Hancockin mukaan kyseessä oleva muunnos on edellistä tarttuvampi ja näyttää muuttuneen sitä enemmän.

Etelä-Afrikka on kertonut uudesta muunnoksesta jo viime viikolla. Maan viranomaisten mukaan uusi muunnos saattaa selittää tartuntojen nopean kasvun.

Jo aikaisemmin Britanniassa havaittu toinen virusmuunnos sai monet maat, myös Suomen, asettamaan matkustuskieltoja Britanniasta viikonloppuna ja alkuviikosta.

Britannia on puolestaan määrännyt hyvin ankaria liikkumisrajoituksia Lontooseen ja Kaakkois-Englantiin muunnoksen takia.

Matkustusta on rajoitettu myös Etelä-Afrikasta. Ainakin Hollanti, Saksa, Sveitsi ja Turkki ovat keskeyttäneet lennot maasta.

Virusmuunnokset ovat silti päässeet jo leviämään muihin maihin. Viimeisimpänä Israel on kertonut havainneensa Britanniasta lähtenyttä virusmuunnosta.

Lue uusimmat tiedot koronavirusepidemiasta: Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä