1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pommit ja räjähdykset

CNN: Nashvillen räjähdyksen epäillään olleen itsemurhaisku

Nashvillessa räjähtäneen matkailuauton lähistöltä oli löydetty aiemmin ihmisen jäännöksiä.

Pommit ja räjähdykset
Poliisit suorittivat lauantaina kotietsinnän Nashvillen Antiochissa sijaitsevaan taloon.
Poliisit suorittivat lauantaina kotietsinnän Nashvillen Antiochissa sijaitsevaan taloon.AFP / Lehtikuva

Joulupäivän aamuna Yhdysvaltain Nashvillessa tapahtuneen räjähdyksen epäillään olevan itsemurhapommi-isku. Asiasta kertovat uutiskanava CNN:lle (siirryt toiseen palveluun) kaksi poliisiviranomaista, jotka ovat mukana tutkinnassa.

Jo aiemmin kerrottiin, että kaupungin keskustassa räjähtäneen matkailuauton lähistöltä oli löydetty ihmisen jäännöksiä. Liittovaltion poliisin FBI:n agentti Charge Douglas Korneski kertoi paikallista aikaa lauantaina, ettei poliisi etsi muita henkilöitä liittyen pommi-iskuun.

CNN kertoo, että tutkinnassa ei vaikuta olevan käynnissä laajoja ihmisten etsintöjä. Tämä voisi median lähteiden mukaan tarkoittaa sitä, että etsinnässä ei ole ketään, jonka epäiltäisiin olevan laajemmin vaaraksi muille.

FBI:n agentit ovat suorittaneet kotietsinnän taloon Nashvillen Antiochissa sen jälkeen, kun he saivat vihjeen, että naapurustossa aiemmin parkkeerattu matkailuauto liittyisi räjähdykseen. FBI kuvaili lauantaina, että talossa asunut henkilö on ”kiinnostava tutkinnan kannalta”.

Googlen katunäkymäpalvelussa näkyy vuonna 2019 otettuja kuvia valkoisesta matkailuautosta. Tutkijat uskovat, että kyseessä on sama auto, joka räjähti lauantaina. Varmuutta tästä ei kuitenkaan toistaiseksi ole, sillä ajoneuvo tuhoutui täysin räjähdyksessä.

Oliko iskun kohteena teleoperaattori AT&T?

Alueella asuvat naapurit ovat kertoneet paikalliselle WKRN-televisiolle, että matkailuauto oli ollut parkkeerattuna talon edustalla vuosia, kunnes se yhtäkkiä hävisi.

Poliisin julkaisema kuva matkailuautosta, jonne pommi tai räjähteet oli sijoitettu.
Poliisin julkaisema kuva matkailuautosta, jonne pommi tai räjähteet oli sijoitettu.Nashville Police Department / EPA

CBS Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan talon omisti 63-vuotias mies. Uutistoimisto Reuters puolestaan kertoo, että mies oli lahjoittanut talon marraskuussa Los Angelesissa asuvalle naiselle.

Kolme ihmisen haavoittumiseen johtanut räjähdys tapahtui teleoperaattori AT&T:n rakennuksen lähellä. Vielä ei ole tietoa siitä, oliko iskun kohteena teleoperaattori.

Lisää aiheesta:

Lähteet AP:lle: Poliisi tehnyt kotietsinnän Nashvillen räjähdykseen liittyen

AP: Nashvillessa räjähtäneen matkailuauton lähistöltä löytyi ihmisen jäännöksiä

Matkailuautossa räjähdys Nashvillen keskustassa Yhdysvalloissa – räjähdys aiheutti laajoja tietoliikennekatkoksia

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi