Hyppää sisältöön

Ainakin 10 kiipeilijää kuollut Iranissa lumivyöryjen seurauksena – useita kateissa

Kuolleet olivat kiipeilemässä Elbursvuorilla perjantaina. Huono sää on koetellut seutua jo päiviä.

Ainakin 10 kiipeilijää kuoli vuorilla Iranin pääkaupungin Teheranin pohjoispuolella lumivyöryjen seurauksena 25. joulukuuta. Ruumiit kuljetettiin alueelta pois helikopterilla. Kuva: Iranian Red Crescent Society

Ainakin 10 kiipeilijää on kuollut lumivyöryjen yhteydessä vuoristoisella alueella Iranissa. Asiasta kertoi Iranin valtionmedia lauantaina.

Onnettomuudet tapahtuivat lähellä maan pääkaupunkia Teherania, joka sijaitsee Elbursvuorten juurella. Vuorilla on useita hiihtokeskuksia. Lisäksi vuoret ovat retkeilijöiden ja kiipeilijöiden suosiossa.

Viime päivinä seudulla on satanut paljon lunta ja ollut kovia tuulenpuuskia. Reutersin mukaan useisiin alueella liikkuneisiin kiipeilijöihin ei ole saatu yhteyttä perjantain jälkeen.

Iranin Punaisen Puolikuun hätäoperaatioiden päällikkö Mehdi Valipur on kertonut viikonloppuna valtiontelevisio IRIB:lle, että yhdeksän kiipeilijää kuoli vuorilla lumivyöryjen yhteydessä. Kymmenes menehtyi sairaalassa sen jälkeen, kun hänet oli pelastettu.

Valipurin mukaan ainakin seitsemän kiipeilijää on yhä kateissa alueen kolmella suositulla reitillä.

Huono keli on muutenkin aiheuttanut harmia Iranissa. Useita teitä on suljettu ja liikenne paikoin häiriintynyt ympäri maan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Iranin viranomaiset tekevät henkilöetsintöjä myös Persianlahdella. Kateissa on ainakin seitsemän henkilöä, jotka kuuluivat myrskyn silmään joutuneen aluksen miehistöön.