Hyppää sisältöön

FBI: Nashvillen pommi-iskusta epäilty kuoli räjähdyksessä – miehen uskotaan toimineen yksin

FBI:n mukaan epäillyn mahdollinen motiivi on vielä epäselvä.

Poliisin julkaisema kuva matkailuautosta, jonne pommi tai räjähteet oli sijoitettu. Kuva: Nashville Police Department / EPA

Yhdysvalloissa Nashvillen kaupungissa joulupäivänä tapahtuneessa pommi-iskussa ei ole tällä hetkellä muita epäiltyjä tekijöitä kuin räjähdyksessä kuollut mies, Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoi sunnuntaina.

FBI vahvistaa, että räjähdyspaikalta löytynyt DNA-näyte vastaa epäillyn kodista otettuja DNA-näytteitä.

FBI:n mukaan epäillyn mahdollista motiivia on vielä liian aikaista spekuloida. Paikallisten mediatietojen mukaan teosta epäilty 63-vuotias mies oli työskennellyt it-konsulttina, kunnes oli irtisanoutunut työstään aiemmin tässä kuussa.

Voimakas räjähdys ravisteli joulupäivän aamuna paikallista aikaa Tennesseen osavaltion pääkaupungin Nashvillen keskustaa. Pommi tai räjähteet oli sijoitettu matkailuautoon.

Kolme ihmistä vietiin sairaalaan, mutta heidän tilansa ei ole kriittinen.

Räjähdys tapahtui teleoperaattori AT&T:n rakennuksen lähellä ja tuhosi useita autoja sekä vaurioitti läheisiä rakennuksia.

FBI:n agentit tekivät kotietsinnän taloon Nashvillen Antiochissa saatuaan vihjeen, että naapurustossa aiemmin parkkeerattu matkailuauto liittyisi räjähdykseen.

Aiheesta lisää: