Hyppää sisältöön

Lounais-Suomen poliisilla kotihälytyksissä odotetusti kasvua – varastettu poliisiauto aiheutti pitkän takaa-ajon Vakka-Suomessa

Kotihälytyksiä kertyi koko Lounais-Suomessa reilut 130 kappaletta.

Lounais-Suomen poliisin mukaan kotihälytysten määrän kasvu oli odotettavissa koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Lounais-Suomen poliisi kirjasi jouluaaton aamun ja sunnuntaiaamun välillä 834 tehtävää, joista noin 70 prosenttia tuli Varsinais-Suomesta ja 30 prosenttia Satakunnasta.

Varsinais-Suomessa tapahtuneista tehtävistä noin joka viides oli kotihälytys ja Satakunnassa vastaavasti noin joka kymmenes.

– Se ei varmaan tässä vallitsevassa tilanteessa yllättänyt ketään. Siellä on yleensä metelikeikka, tai sitten kotiväkivaltaa. Usein jonkin näköistä tappelua on ollut. Siinä ne kaksi yleisintä syytä, komisario Joni Saarimäki summaa.

Poliisin mukaan kotihälytysten määrässä noin 20 prosentin kasvu viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna kotihälytyksiä oli koko poliisilaitoksen alueella 90, kun nyt luku oli 124.

Tieliikenneonnettomuuksia sattui 51 kappaletta, mikä on suunnilleen viime vuoden tasolla.

Huomiota saivat varastettu poliisiauto ja Muumimaailman teatterin tulipalo

Laitilassa poliisilta anastettiin partioauto. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio yritti pysäyttää myöhemmin varastetuksi selvinnyttä henkilöautoa Laitilassa.

Lähellä varastetuksi ilmotetun auton hylkäyspaikkaa autossa olleen kaksikon toinen jäsen, 56-vuotias turkulaismies otti käyttöön poliisiauton.

Epäilty ajoi poliisiautolla huomattavaa ylinopeutta Eurantiellä ja valtatie 8:lla. Pakomatka poliisiautolla päättyi valtatie 8:lla Mynämäessä ennen poliisin piikkimattoa. Tapahtumassa oli mukana useita partioita.

Turkulaismiestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkavallan anastuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi tutkii epäillyn aiempia liikkeitä muiden lähialueen rikosten selvittämiseksi.

Saarimäen mukaan takaa-ajo päättyi hyvin. Sivullisille ei aiheutunut vahinkoja, eikä poliisiauton varastanut mies olisi voinut esimerkiksi päästä käsiksi poliisin aseisiin tai muuhun varustukseen.

Lisäksi poliisia työllisti Naantalissa Muumimaailman ulkoilmateatterin tuhotyö, johon liittyvät kolme nuorta ovat tunnustaneet teon.

Teatterin näyttämölle oli kerätty tavaraa, joka oli sytytetty palamaan. Vahingot jäivät vähäisiksi, mutta poliisin mukaan ainekset suurempaan tuhoon olivat kasassa.

Poliisi sai tapaukseen liittyen lukuisia vihjeitä, jotka auttoivat asian selvittämisessä.

Lue lisää:

.
.