1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatilanne Keski-Suomessa näytti joulunpäivinä menevän parempaan suuntaan

Koronatesteissä on joulun aikaan todennäköisesti käyty tavallista vähemmän.

koronavirus
THL:s skylt
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti jo aatonaattona koronatartuntojen määrän kasvun hidastuneen.Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) totesi Keski-Suomessa jouluaaton ja eilisen sunnuntain välisenä aikana 24 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista valtaosa eli 18 tapausta kirjattiin Jyväskylässä. Yksittäisiä tartuntoja oli lisäksi ainakin Äänekoskella ja Laukaassa.

Taudin ilmaantuvuus laski joulunpäivinä huomattavasti. Keski-Suomessa ilmaantuvuusluku eli 14 vuorokauden tartuntamäärä suhteessa sataantuhanteen asukkaaseen painui Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 75,5:stä 56,5:een.

Koko maassa ilmaantuvuusluku laski lähes 94:stä alle 80:een. Esimerkiksi sunnuntaina uusia tartuntoja raportoitiin valtakunnallisesti vain 156.

Terveysviranomaisten mukaan paremmalta näyttävää tilannetta saattaa ainakin osittain selittää se, että koronatesteissä on joulun aikaan todennäköisesti käyty tavallista vähemmän.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti kuitenkin jo aatonaattona, että koronavirustartuntojen määrän kasvu Suomessa on hidastunut, mutta uusia tartuntoja todetaan edelleen runsaasti eri puolilla maata.

Lue seuraavaksi