Hyppää sisältöön

Jyväskylän museoihin pääsee alkuvuoden kirjastokortilla

Perinteinen kampanja on voimassa tammikuun ja helmikuun ajan.

Keski-Suomen museossa voi tutustua vielä 24.1. asti Atelieerit Ateenan liepeillä -näyttelyyn ja 10.1. asti Lutakko 2020 -näyttelyyn.  Kuva: Jaana Polamo / Yle

Jyväskylän museot houkuttelevat jälleen kävijöitä tutustumaan ilmaiseksi näyttelyihin keskisuomalaista kirjastokorttia näyttämällä.

Perinteinen kampanja on voimassa tammikuun ja helmikuun ajan Suomen käsityön museossa, Jyväskylän taidemuseossa ja Keski-Suomen museossa.

Suomen käsityön museossa esitellään 9.1. alkaen kauppabasaarien esineistöä. Basaarien kätköistä -näyttelyssä on esillä perinnetekstiilejä ja -koruja Marokosta Tiibetiin.

Jyväskylän taidemuseossa jatkuu koko kampanjan ajan Matkalla maan keskipisteeseen –nykytaidenäyttely. Näyttelyssä on mukana 29 taiteilijaa tai taiteilijaparia, jotka kaikki pohtivat näyttelyteoksissaan kuulumista ja ulkopuolisuutta.

Keski-Suomen museossa ehtii tutustua vielä 24.1. asti Atelieerit Ateenan liepeillä -näyttelyyn ja 10.1. asti Lutakko 2020 -näyttelyyn.

Tämän jälkeen KeMuun avautuu kaksi uutta vaihtuvaa näyttelyä, joista ensimmäinen on Jyväskylän taiteilijaseuran 73. vuosinäyttely. Toinen vaihtuvista näyttelyistä, Arktisia unelmia, tutustuttaa Lappiin ja sen matkailuun 1900–1960-luvuilla.

Kirjastokorttikampanja on saanut alkunsa syksyllä 2012 järjestetystä Tulevaisuuden museo -yleisötilaisuudesta, jossa tuli esille toive päästä ilmaiseksi museoihin. Kirjastokortti valikoitui sisäänpääsyn välineeksi, koska se on ilmainen, paikallinen ja kaikkien asukkaiden saatavissa.