1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Janakkala

Janakkalassa kunta on vuokrannut yksiön työntekijöidensä keikkakämpäksi – kyselyn perusteella satunnaiselle yöpymispaikalle on tarvetta

Uudesta työsuhde-edusta toivotaan myös vetoapua erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden rekrytointiin.

Janakkala
Nainen nukkuu sängyssä
Janakkalan kunnan mukaan omia yöpymistarvikkeita voi säilyttää keikkakämpän vaatehuoneessa.Minna Rosvall / Yle

Janakkalan kunta tarjoaa vuoden 2021 alusta työntekijöilleen maksutta asunnon satunnaiseen yöpymiseen. Viime vuonna Janakkalan työntekijöille tehdyn kyselyn perusteella asunnolle tulee olemaan käyttöä.

Uudesta työsuhde-edusta toivotaan myös vetoapua erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden rekrytointiin.

Turengissa, terveyskeskuksen vieressä sijaitseva yksiö on tarkoitettu erityisesti kauempana asuvien vuorotyötä tekevien käyttöön, mutta sitä voivat käyttää vapaasti myös muutkin kunnan työntekijät.

Kunnan tiedotteen mukaan myös valtuuston ja lautakuntien kokoukseen iltaisin osallistuvat ja kaukana asuvat viranhaltijat voivat käyttää yöpymismahdollisuutta.

Janakkalan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemen mukaan kunnalla on aiemminkin ollut yksi asunto, jota kunnan työntekijät ovat voineet käyttää tarvittaessa yöpymiseen. Tästä jouduttiin kuitenkin luopumaan säästösyistä.

Kimppakämpästä kerätään kokemuksia

Janakkalan kunta on vuokrannut asunnon tytäryhtiöltään Janakkalan Asunnoilta koko ensi vuoden ajaksi. Keikkakämpän jatkosta päätetään vuoden kokemuksien ja käytön perusteella.

Keikkakämppä varataan yhdelle varaajalle kerrallaan, mutta siellä on sängyt kahdelle henkilölle, jos esimerkiksi työkaverit sopivat yhtäaikaisesta yöpymisestä.

Asuntoon viedään omat lakanat ja pyyhkeet ja jokainen käyttäjä siivoaa omat jälkensä. Omia yöpymistarvikkeita voi säilyttää asunnon vaatehuoneessa, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Lue seuraavaksi