1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. auttaminen

Valtaisa auttamishalu heräsi tulipalossa kotinsa menettäneen perheen puolesta Savonlinnan seudulla

Keräys on tuottanut jo yli 27 000 euroa. Lahjoitusrahoilla on ostettu perheelle perustarvikkeita.

auttaminen
Savonlinnan seurakunnan diakoniatyöntekijä Marja Mustonen
Diakoniatyöntekijä Marja Mustonen koordinoi Savonlinnan seurakunnan alueen kotimaanavun keräyksiä.Kati Rantala / Yle

Savonlinnan seudulla tulipalossa kotinsa menettäneelle perheelle avatun kotimaanavun (siirryt toiseen palveluun) keräyksen suosio on yllättänyt täysin Savonlinnan seurakunnan diakoniatyöntekijät.

Marja Mustonen kertoo, että Savonlinnan seudulla kotimaanavun keräys ei ole koskaan aiemmin täyttynyt yhtä nopeasti. Tulipaloperheen keräyksen tavoitesumma, 5000 euroa, täyttyi muutamassa tunnissa.

Kotimaanavun keräys on tuottanut parissa viikossa jo yli 27 000 euroa.

– Perheelle on ostettu ihan perustarvikkeita: huonekaluja, ruokaa, astioita, liinavaatteita, koska heillä ei ole mitään. Kaikki meni, Mustonen sanoo.

Savonrantalaisperheen koti tuhoutui täysin pari viikkoa sitten.

Kotimaanapu (siirryt toiseen palveluun) auttaa vaikeuksissa olevia suomalaisia, ja apu menee perille diakoniatyöntekijöiden kautta. Savonlinnan seudulla on koko ajan menossa pääsääntöisesti 2–3 kotimaanavun keräystä.

– Kotimaanapu on turvallinen ja luotettava keino auttaa ihmisiä, ja apu menee varmasti perille, Mustonen sanoo.

Mustonen tekee Savonlinnan seurakunnan kotimaanavussa tiimityötä kollegansa diakoniatyöntekijä Sirpa Litmasen kanssa. Mustonen on hoitanut tulipaloperheen keräyksen käytännönjärjestelyjä ja tiedotusta sosiaalisessa mediassa. Litmanen puolestaan on vienyt lahjoitusrahoilla ostettuja tavaroita henkilökohtaisesti suoraan perheelle.

Viikko sitten joulun alla Litmasen auton takakontti oli tupaten täynnä tavaraa: 60 litraa bensiiniä ja ruokaa, eläinten ruokaa ja joulutarvikkeita. Litmanen tiedostaa tekevänsä merkityksellistä työtä.

– Suurin kiitos minulle on se, että olen päässyt lähelle tätä perhettä ja he ovat hyväksyneet minut auttajana, hän sanoo.

Lue seuraavaksi