1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mielentilatutkimus

Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen Tampereella

Epäillyt seksuaalirikokset tapahtuivat Länsi-Tampereella.

mielentilatutkimus
Poliisiauto parkissa metsän reunassa Tampereen Teiskossa
Syytetty ilmoittautui itse poliisille syksyllä 2020.Matias Väänänen / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Mielentilatutkimus on oikeuden mukaan perusteltua.

Oikeuden mukaan syytetty on menetellyt syytteessä kuvatuilla tavoilla. Syytteet koskevat Tampereen Tesomalla ja Haukiluomassa julkisilla paikoilla tapahtuneita tekoja. Toinen epäillyistä seksuaalirikoksista on tapahtunut elokuussa 2019, toinen elokuussa 2020.

Miestä syytetään muun muassa raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhrit ovat 7- ja 9-vuotiaita.

Syytetty kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Mies kuitenkin pyysi mielentilatutkimuksen tekemistä, jos hänen todetaan menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla.

Syytetty ilmoittautui itse poliisille syyskuun loppupuolella ja on ollut siitä lähtien vangittuna.

Syytteiden suullinen käsittely oli suljettu. Oikeudenkäyntiaineisto sekä asianomistajien ja heidän huoltajiensa henkilötiedot on määrätty pidettäväksi salassa 60 vuotta.

Lue lisää:

Poliisin etsimä mies vangittiin epäiltyinä lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – epäillyt teot yleisellä paikalla Tampereella

Lue seuraavaksi