1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naantali

Naantalin kaupunginjohtajuus kiinnostaa 18 hakijaa – mukana muun muassa Salon sote-johtajan tehtävästä aikaisemmin kisannut kaksikko

Myös Forssan, Marttilan, Iitin ja Ähtärin johtajat tähyävät Naantaliin.

Naantali
Naantalin satama ja kirkko
Naantalin kaupunginjohtajan virka täytetään toistaiseksi. Arkistokuva.Jyrki Lyytikkä / Yle

Naantalin kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee neljä nykyistä kuntajohtajaa. Kyseessä ovat Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm.

Rönnholm halajaa töihin takaisin kotikonnuilleen, sillä hän on pitkän linjan Naantalin kunnallispolitiikan vaikuttajan Mikko Rönnholmin (sd) poika.

Muita mielenkiintoisia nimiä ovat Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen, joka toimi aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana. Mikko Komulainen on puolestaan Lahden hyvinvointijohtaja.

Hakijoiden joukossa ovat myös hiljattain Salon sote-johtajan paikalta koeajalla irtisanottu Jussi Mattila sekä hänen kanssaan samasta tehvästä kilvoitellut nykyinen Salon kaupunginlakimies Jari Niemelä. Molemmat miehet ovat valittaneet kohtelustaan Turun hallinto-oikeuteen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jan Lindström (kok) oli lievästi pettynyt siitä, että hakijamäärä jäi alle 20:n henkilön. Hän piti todennäköisenä, että joiltakin listan ulkopuolisilta henkilöiltä saatetaan vielä pyytää suostumusta tehtävän täyttöä varten.

Naantalin kaupunginjohtajan virka täytetään toistaiseksi. Valintatyöryhmän on tarkoitus valita haastatteluun kutsuttavat 7. tammikuuta.

Nykyinen viranhaltija Jouni Mutanen ilmoitti syksyllä eroavansa tehtävästä viimeistään ensi vuoden elokuussa. Hän jää eläkkeelle lähitulevaisuudessa.

Korjaus 29.12.2020. Kuntajohtajia hakijoiden joukossa on kolmen sijaan neljä.

Kuuntele tästä uusimmat radiouutiset Varsinais-Suomesta.

Lue seuraavaksi