1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ulkoilu

Katariinan meripuisto teki tänä vuonna uuden kävijäennätyksen – yli 50 000 vierailua enemmän kuin aiemmin

Katariinan meripuistoon on tehty tänä vuonna 240 000 puistovierailua.

ulkoilu
katariinan meripuisto
Katariinan meripuisto. Arkistokuva kesäkuulta 2020.Antti-Jussi Korhonen / Yle

Katariinan meripuistossa on tehty uusi vuotuinen kävijäennätys.

Meripuistossa oli marraskuun loppuun mennessä kirjattu noin 240 000 käyntiä. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta 50 000 puistovierailulla.

Kotkan puistotyöpäällikkö Ari Väisäsen mukaan koronavuoden liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset saivat ihmiset ulkoilemaan tilavissa puistoissa.

Väisäsen mukaan vierailujen määrää kasvatti suuresti myös tänä vuonna valmistunut muumileikkipaikka. Tämän vuoden aikana Katariinan meripuistoon valmistui myös uusi parkour-alue ja koirapuisto.

– Tämä vuosi on osoittanut, että ihmiset viihtyvät puistossa. Käyntimäärät ovat todennäköisesti ensi vuonnakin suuret, jos 200 000 käyntiäkin menee rikki niin se olisi hyvä lukema, puistopäällikkö Ari Väisänen sanoo.

Tämän vuoden vilkkain vierailujakso puistossa oli kesälomakaudella, kesä-elokuun aikana, mutta leuto ja kuiva keli jatkoi puistosesonkia pitkälle syksyyn.

Lue lisää: Oli vain tammi keskellä tyhjää maisemaa, kun erään miehen mielikuvitus alkoi lentää – katso, millainen keidas yhden puun ympärille syntyi

Lue lisää: Merelle katsovilla tammisotilailla on tarina, joka ei näy ulospäin – muistuttavat Pohjoismaiden suurimmasta meritaistelusta

Katso lisää: Lampaat laskettiin laitumelle – Katariinan meripuistoon odotetaan uutta kävijäennätystä

Lue seuraavaksi