1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääpallo

JPS aloittanut kautensa väkevästi – päävalmentaja Hyppönen: "Vielä ei olla päästy kertaakaan pelaamaan parhaalla joukkueella"

Yhdeksän joukkueen sarjaksi kutistunutta Bandyliiga on pelattu joulukuussa ilman yleisöä.

jääpallo
Jääpallopeli
JPS:n Tuukka Ässämäki iski kolme maalia tapaninpäivän klassikossa WP 35:n verkkoon.Simo Pitkänen / Yle

Vääräleukojen mukaan jääpallopelissä pakkasasteita on enemmän kuin yleisöä, ja nyt poikkeusaikana se pitää paikkansa. Bandyliigaa on joulukuun ajan pelattu ilman yleisöä.

– Fiilis lähtee tuolta kopista, niin ei haittaa vaikka ei hirveästi apuja yleisöstä tulekaan, toteaa JPS:n kapteeni Riku Hämäläinen.

JPS:n kauden alun kahdessa ensimmäisessä kotipelissä oli noin 300 katsojaa. Tapaninpäivän perinteinen kohtaaminen varkautelaista WP35 vastaan pelattiin ilman yleisöä.

– Kyllähän se aina merkitsee lippu- ja oheismyyntituloissa. Kausikortin ostaineita pyritään palvelemaan livestreamin kautta, että he näkevät tämän ottelun, mutta kyllä tämä harmi on, sanoo JPS:n varapuheenjohtaja Kari Vänttinen.

JPS nousi ensimmäisen kerran silloiseen Mestaruussarjaan kaudeksi 1981-1982. Nykyään Bandyliigaan ei enää nousta, eikä sieltä tiputa, sillä alempia kilpasarjoja ei enää ole.

Pääsarjajoukkueita on jäljellä vielä yhdeksän, mutta tasoero kärjen ja häntäpään välillä on varsin selvä.

– Sarja on hyvä, kun pelataan aika tiiviiseen tahtiin muun muassa koronan takia. Aika kahtiajakoinen se vaan on. Siellä on 4-5 joukkuetta, jotka ovat edellä niitä neljää viimeistä, sanoo JPS:n päävalmentaja Mika Hyppönen.

Joukkue on asettanut tavoitteeksi välierät. Välierien jälkeen asetetaan sitten tavoite uudestaan.

Mika Hyppönen

Toissa kevään mestari JPS kaatoi tapaninpäivänä Viitaniemessä ilman voittoja olevat varkautelaisvieraansa maalein 8-0 ja porskuttaa seitsemän ottelun jälkeen ainostaan yhden tappion rasittamana sarjakärjessä.

Lappeenrannan Veiterälle kärsityn tappion JPS on pelannut tasapelin toista kestomenestyjää Porvoon Akillesta vastaan.

– Kunto on hyvä, ja pikkuhiljaa ollaan saatu myös sairastupaa tyhjenemään. Vielä ei olla päästy kertaakaan pelaamaan parhaalla joukkueella, mutta sekin päivä lähenee, sanoo päävalmentaja Hyppönen.

– Joukkue on asettanut tavoitteeksi välierät, ja niiden jälkeen asetetaan sitten tavoite uudestaan, jatkaa Hyppönen.

JPS vahvistui kevään ja kesän aikana, sillä muun muassa Bandyliigan maalipörssiä johtava Tuukka Ässämäki palasi Ruotsista takaisin Jyväskylään.

Päävalmentaja Hyppösen mainitsemien välierien jälkeen tarjolla on enää kaksi vaihtoehtoa, joko finaali tai viime kevään tavoin pronssiottelu. Joukkueessa riittää uskoa finaalipaikkaan asti.

– Kyllä siihen tähdätään. Uskon meidän joukkueeseen, että sinne meillä on saumat, sanoo JPS:n kapteeni Riku Hämäläinen.

Lue seuraavaksi