1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiinteistönvälitys

Avi keskeyttää jälleen Seinäjoen Kotijoukkueen kiinteistövälityksen määräajaksi

Aluehallintovirasto perustelee päätöstään muun muassa hyvän välitystavan vastaisella toiminnalla. Seinäjoen Kotijoukkue sai myös viime vuonna määräaikaisen toimintakiellon.

kiinteistönvälitys
Kotijoukkueen verkkosivut
Kotijoukkue.fi

Aluehallintovirasto on kieltänyt Seinäjoen Kotijoukkue Oy:n kiinteistövälitystoiminnan kolmen vuorokauden ajaksi. Kielto tulee voimaan 11. tammikuuta, jollei hallinto-oikeus määrää toisin.

Auehallintovirasto perustelee toiminnan keskeyttämistä muun muassa yrityksen säännösten rikkomisella ja hyvän välitystavan vastaisella toiminnalla. Kielto koskee Seinäjoen Kotijoukkue Oy:n toimipistettä Seinäjoella.

Kiellon aikana välitysliike tai sen palveluksessa työskentelevät eivät saa hoitaa minkäänlaisia välitystehtäviä tai markkinoida välityspalveluita. Aluehallintovirasto seuraa toimintakiellon aikana, noudattaako välitysliike annettua kieltoa.

Jo toinen toimintakielto Seinäjoen Kotijoukkueelle

Määräaikaiset toimintakiellot ovat kiinteistövälityksessä harvinaisia.

– Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut tänä vuonna kaksi määräaikaista toimintakieltoa ja viime vuonna yhden. Toimintakieltojen lisäksi on annettu varoituksia, selvittää kiinteistönvälitysliikkeiden valvonnasta vastaava ylitarkastaja Henna Ekman.

Seinäjoen Kotijoukkue sai aluehallintoviraston määräaikaisen toimintakiellon myös elokuussa 2019. Tuolloin toimintakielto kesti seitsemän vuorokautta. Nyt annetun uuden, lyhyemmän toimintakiellon laiminlyönnit ovat tapahtuneet jo ennen kuin viime vuoden toimintakielto langetettiin.

Epäselvä autopaikan vuokraus

Uuden toimintakiellon taustalla ovat autopaikan vuokrauksesta syntyneet epäselvyydet.

– Asuinhuoneiston vuokrauksen yhteydessä välitysliike oli vuokrannut välitysliikkeen toimitusjohtajan vuokralaiselle autopaikan, jota toimitusjohtaja ei omistanut. Vuokraukselle ei myöskään ollut autopaikan todellisen omistajan suostumusta. Lisäksi välitysliike oli laiminlyönyt selonotto- ja tiedonantovelvollisuutensa muun muassa jättäessään hankkimatta toimeksiannon kohteesta isännöitsijäntodistuksen, aluehallintovirasto kertaa tapahtumia tiedotteessaan.

Aluehallintoviraston uusi kieltopäätös ei ole vielä lainvoimainen. Välitysliike voi valittaa aluehallintoviraston päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Lue seuraavaksi