Hyppää sisältöön

Epsteinin rikoskumppaniksi epäilty Ghislaine Maxwell pysyy vangittuna – tuomari hylkäsi yli 20 miljoonan takuupaketin

Maxwellin asianajajat yrittivät saada naista vapauteen myös viime heinäkuussa.

Ghislaine Maxwell on ollut pidätettynä heinäkuusta saakka. Tämä kuva on poliisin Yhdysvalloissa julkaisema, Jeffrey Epstein on vasemmalla ja Ghislaine Maxwell oikealla. Kuva: Jason Szenes / EPA

Edesmenneen seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin rikoskumppaniksi epäilty Ghislaine Maxwell ei pääse vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä takuita vastaan, kertoi amerikkalaismedia tiistaina.

Maxwellin asianajajat ovat yrittäneet saada oikeutta hyväksymään paketin, jossa Maxwell olisi vapautettu sähköisesti valvottuun kotiarestiin 28,5 miljoonan dollarin (23,2 miljoonan euron) takuita vastaan.

Liittovaltion tuomarin mukaan tämäkään ei kuitenkaan olisi taannut riittävän varmasti, että Maxwell saapuisi oikeudenkäyntiinsä, jonka on määrä alkaa heinäkuussa ensi vuonna.

Maxwell on valittanut muun muassa, että vartijat herättävät hänet 15 minuutin välein ja tekevät etsintöjä selliin. Maxwell myös pelkää saavansa vankilassa koronavirustartunnan.

Asianajajat yrittivät saada Maxwellia kotiarestiin takuita vastaan myös heinäkuussa, mutta siihen ei myönnetty tuolloinkaan lupaa.

Syyttäjä vastusti vankilasta päästämistä vedoten siihen, että Maxwell voisi yrittää paeta. Tätä syyttäjä perusteli sillä, että Maxwell yritti vältellä pidätystä piileskelemällä lukitussa rakennuksessa. FBI joutui murtamaan oven päästäkseen rakennukseen.

Maxwell on ollut pidätettynä heinäkuusta saakka. Hänen epäillään osallistuneen Epsteinin rikoskumppanina muun muassa alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 1994–1997. Maxwell on kiistänyt syytökset.

Maxwell voi saada jopa 35 vuoden vankeustuomion.