1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Kokemäen uusi kaupunginjohtaja Teemu Nieminen aloittaa työnsä heti vuodenvaihteen jälkeen

Teemu Niemisen työt Kokemäen kaupungin johdossa alkavat virallisesti helmikuussa, mutta hän osallistuu kokouksiin jo aiemmin.

kaupunginjohtajat
Kokemäen kaupungintalo.
Teemu Nieminen aikoo kehittää Kokemäen elinvoimaisuutta ja elinkeinoelämän edellytyksiä.Liisa Kallio / Yle

Kokemäen uusi kaupunginjohtaja Teemu Nieminen aloittaa virallisesti työssään helmikuun alussa. Hän osallistuu kuitenkin kaupungin johdon toimintaan ja käy yksittäisissä kokouksissa jo tammikuussa, sillä hän haluaa olla mukana isojen muutosten hetkellä.

Muun muassa Kokemäen sosiaalipalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa ostopalveluna Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymälle.

Kokemäki on yrityselämässä vaikuttavalle Niemiselle lähtökohtaisesti tuttu, sillä hän on paikkakuntalaisia.

Visiot oman kotikaupungin kehittämisestä ovat jo vireillä. Hän haluaa keskittyä erityisesti kaupungin elinvoiman ja elinkeinoelämän edellytysten parantamiseen.

– On tärkeää, että kuntalaisilla on hyvä elää, asua, yrittää ja käydä töissä Kokemäellä. Tämä elinvoimaisuuden lisääminen on yksi tärkeimmistä asioista. Sitä kautta on tarvetta parantaa myös elinkeinoelämän edellytyksiä.

Nieminen aikoo keskittyä uudessa virassaan myös kaupungin edunvalvontaan maakunnan ja valtion suuntaan. Myös kaupungin markkinointi vaatii osansa huomiosta.

– Moni asioista on hoidettu Kokemäellä hyvin jo nyt. Esimerkiksi talous on tasapainossa. Aina löytyy kuitenkin jotain parannettavaa. Kun maailma kehittyy, myös kunnan pitää kehittyä, Nieminen toteaa.

Kuuntele tästä uusimmat Yle uutiset Satakunnasta

Lue seuraavaksi