Hyppää sisältöön

Porvoo aloittaa 675-vuotisjuhlavuoden valaisemisella kävelysillan

Valoteosta voi ihailla iltaisin koko tulevan juhlavuoden ajan.

Uudenvuodenaattona Porvoonjoen ylittävän kävelysillan valot näkyvät puoleen yöhön saakka, muulloin iltakymmeneen. Kuva: Porvoon kaupunki

Porvoossa kävelysillan valoteos syttyy uudenvuodenaattona ja samalla käynnistyy Porvoo 675 -juhlavuosi. Valoteosta voi ihailla koko tulevan juhlavuoden ajan, kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Teos on arkisin hillitty ja juhlapäivinä se valaistaan eri teemojen mukaan, mutta sammuu aina kello 22. Poikkeuksena on uudenvuodenaatto, jolloin valot näkyvät puoleen yöhön saakka.

Kaupunkikuvaa juhlistavan ja elävöittävän teoksen suunnittelija on Samuel Mäki-Kerttula. Teos perustuu hänen Porvoon Valot -tapahtumassa helmikuussa 2020 samalla paikalla esillä olleeseen valoteokseen.

Kaupunki muistuttaa uutenavuotena turvallisesta ilotulitteiden ammunnasta. Esimerkiksi Vanhan Porvoon alueella ilotulitteita ei saa ampua lainkaan.

Porvoon kaupungin, pelastuslaitoksen ja Itä-Uudenmaan poliisin yhteisellä päätöksellä halutaan suojella kulttuurihistoriallisesti korvaamatonta, tiivistä puutaloaluetta.

5.1.2021 kello 12.55 Pääkuva vaihdettu, aiempi kuva oli Aleksanterinkadun sillasta ei kävelysillasta.

Lue myös:

.
.