1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Ilotulitteet kielletään osassa Lappia

Yleensä uuden vuoden juhliminen ja rakettien ampuminen ei ole näkynyt merkittävästi Lapin pelastuslaitoksen toiminnassa.

Lappi
ilotulitus
Uuden vuoden perinteisiä ilotulituksia on tänä vuonna peruttu useassa kaupungissa. Yle/Sandra Saulo

Lapin pelastuslaitos rajoittaa ilotulitteiden käyttöä uudenvuoden aattona ja -päivänä osassa Lappia. Kielto on voimassa Kittilän Levikeskuksen, Tornion Suensaaren ja Kemin Sauvosaaren alueilla koko ampumisajan eli aattoillasta kello 18:sta uudenvuoden yöhön kello kahteen. Samainen kielto on ollut käytössä jo useana vuonna.

Ilotulitteiden rajoitusta perustellaan ennen kaikkea turvallisuudella. Aikanaan Levikeskuksen alueen ilotulitukset vaaransivat alueelle kerääntyneiden ihmisten turvallisuuden.

– Siellä kun huppelissa ihmiset ammuskeli raketteja, niin kyllähän siinä oli moni vaarassa. Siksi yksityishenkilöiltä rakettien ampuminen on alueella kielletty, Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan.

Uuden vuoden perinteisiä ilotulituksia on tänä vuonna peruttu useassa kaupungissa. Syyksi on kerrottu koronarajoitukset eli Lapin aluehallintoviraston kielto, joka koskee myös ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu yli 50 ihmistä. Ilotulituksista voi olla silti mahdollisuus nauttia eri puolilla Lappia.

– Joissain paikoissa järjestetään yleinen ilotulitus, mutta etukäteen ei kerrota paikkaa, jotta väkeä ei pääse kerääntymään paikalle etukäteen, Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan.

Yleensä uuden vuoden juhliminen ja rakettien ampuminen ei ole näkynyt merkittävästi Lapin pelastuslaitoksen toiminnassa. Kulunut vuosi on ollut muutoinkin Lapin pelastuslaitoksen toiminnassa koronaepidemiasta johtuen hieman tavanomaista rauhallisempi.

Lue myös:

Tornion ja Haaparannan uuden vuoden ilotulitukset perutaan koronarajoitusten vuoksi

Lue seuraavaksi