1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uusivuosi

Uuttavuotta juhlitaan kaupungeissa tänä vuonna virtuaalisesti – katso tästä muutokset aaton ja pyhän aikatauluihin

Vuodenvaihde aiheuttaa muutoksia kaupunkien palveluiden aukioloaikoihin ja joukkoliikenteeseen.

uusivuosi
Kuohuviiniä ja kuplia lasissa.
Alkoihin odotetaan vilskettä loppuviikolle.AOP

Uudenvuoden viettoon suositellaan tänä vuonna maltillista menoa pienissä porukoissa. Kunnat eivät järjestä perinteisiä ilotulituksia ja muutkin perinteiset juhlallisuudet jäävät koronatilanteen vuoksi väliin, mutta turvallista ohjelmaa on silti luvassa.

Esimerkiksi Oulussa (siirryt toiseen palveluun) ja Porissa (siirryt toiseen palveluun) juhlaohjelmaa pääsee seuraamaan virtuaalisesti, jotta yli kymmenen hengen kokoontumiset voidaan välttää. Oulussa on luvassa muun muassa Oulu Sinfonian musiikkia ja puheita.

Porin kaupungin ohjelma on nähtävissä aattona kaupungin youtube-kanavalla. Siinä esitetään kaupungin edustajan puhe ja musiikista vastaa konservatorion sinfoniaorkesteri.

Turun kaupungilla on sosiaalisessa mediassa kampanja (siirryt toiseen palveluun), johon voi uutenavuotena osallistua kuvin tai videoin hashtag-tunnuksella #suomenpienimmätjuhlat.

Tampereella (siirryt toiseen palveluun) keskustorin rakennuksia valaistaan ennennäkemättömällä tavalla muun muassa talvimaisemin ja Helsingissä (siirryt toiseen palveluun) Olympiastadionin tornista ammutaan uudenvuodenyönä vihreää laseria, jonka voi nähdä jopa kymmenien kilometrien päähän.

Alkon myymälät ovat avoinna uudenvuodenaattona torstaina kello 9-18. Uudenvuodenpäivänä perjantaina Alkot pysyvät kiinni. Alko ennakoi ovilleen pitkiä jonoja, kun koronapandemian vuoksi matkustajatuonti Tallinnasta on tyrehtynyt ja ravintola-anniskelukin päättyy varhain.

Junat ajavat uudenvuodenaattona torstaiaikataulun mukaan ja uudenvuodenpäivänä pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan. Tietoa juna-aikatauluista (siirryt toiseen palveluun) saa osoitteesta vr.fi tai numerosta 0600 41900. Asiakaspalvelu on auki uudenvuodenaattona klo 5-22 ja uudenvuodenpäivänä klo 7-22.

Bussiliikenteen aikatauluissa vuodenvaihde aiheuttaa poikkeuksia. Matkahuollon aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeuksineen löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Autoilijoita auttaa tien päällä Autoliiton (siirryt toiseen palveluun) Operaatio Lumihiutale. Autoliiton tiepalvelun työntekijät päivystävät tehostetusti vuodenvaihteen liikenteessä.

Postin omat myymälät sulkevat ovensa uudenvuodenaattona klo 16. Kauppojen ja muiden liikeyritysten yhteydessä sijaitsevat Postin myyntipisteet palvelevat uutenavuotena omien aukioloaikojensa mukaan.

Kaupat päättävät itse aukioloajoistaan. Uudenvuoden aukiolot kannattaa tarkistaa kauppojen omilta nettisivuilta.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin sekä chat ovat joululomalla auki päivittäin. Päivystäjät vastaavat 3. tammikuuta asti puhelimessa ja chatissa kello 14–17. Numeroon 116 111 voi soittaa jutellakseen ihan mistä tahansa aiheesta, muistuttaa MLL verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää aiheesta:

Alko ennakoi jonoja ovilleen uudenvuoden alla, kun yli miljoona asiakasta hakee juhlajuomia – sisäänpääsyä rajoitetaan

Järvenpäässä järjestetään kaupunkilaisten taskulamppuilotulitus – valomeri kuvataan drooneilla

Ilotulitteet kielletään osassa Lappia

Lue seuraavaksi