Hyppää sisältöön

Turku ei testaa lauantaina Skopjesta saapuvaa konetta – päätöstä perustellaan vähäisellä matkustajamäärällä ja testaajien puutteella

Työryhmä linjasi keskiviikkona, että testit tehdään lauantaina sittenkin.

Unkarilainen WizzAir lentää Skopjesta Turkuun. Arkistokuva. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Vielä aamulla tilanne oli, ettei Turku tee koronatestejä tulevana lauantaina Skopjesta saapuvan lennon matkustajille. Päätöstä perusteltiin matkustajien määrällä ja henkilöstöresurssien puutteella juhlapyhien aikana.

Helsingin Sanomat uutisoi (siirryt toiseen palveluun) eilen illalla, ettei joulun aikana Turkuun tulleita Skopjen lentoja testattu Turussa.

Testaamaatta jääneistä koneista toisessa tuli Turkuun 21 matkustajaa ja toisessa 65 matkustajaa.

Viimeisin testattu Skopjen lento oli 19. joulukuuta, jolloin koneen kyydissä oli 42 matkustajaa. Heistä neljällä todettiin koronatartunta.

Matkustajat saaneet toimintaohjeita, vaikka testejä ei ole tehty

Turun kaupungin asiantuntijalääkäri Jane Marttila kertoo, että jokaista konetta on oltu ottamassa vastaan. Turun kaupungilla on yhteistyösopimus Punaisen Ristin kanssa.

– Kaikkia koneita, jotka Turun lentokentälle laskeutuvat, ollaan vastassa ja matkustajille ojennetaan henkilökohtaisesti ohjeet siitä, kuinka Suomeen tullessa pitää toimia, Marttila sanoo.

Lauantaita pidemmälle testaussuunnitelmia ei ole vielä tehty, sillä sairaanhoitopiirin, lentoaseman, rajavalvonnan ja Turun kaupungin yhteinen työryhmä kokoontuu viikottain.

– Työryhmä miettii, mitä lentoja mennään kentälle vastaan näytteitä ottamaan, Marttila sanoo.