1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vaasan sairaanhoitopiirissa koronarokotukset alkavat maanantaina

Vaasan sairaanhoitopiirin ensimmäinen rokote-erä on pieni, kuten muillakin keskussairaaloilla. Ensimmäisinä rokotetaan Vaasan keskussairaalan teho-osaston ja päivystyksen henkilökunta.

Vaasa
vaasan keskussairaala kyltti
Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasan sairaanhoitopiirissa koronarokotukset aloitetaan maanantaina. Ensimmäisinä rokotetaan Vaasan keskussairaalan teho-osaston ja päivystyksen hoitohenkilökunta.

Ensimmäinen Vaasan keskussairaalaan saapunut rokote-erä on samaa luokkaa kuin muissakin sairaaloissa, eli aika pieni, kertoo Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salonen. Seuraavia rokotteita Vaasan sairaanhoitopiirin odotellaan sitten jo ensi viikon aikana ja tasaisesti koko tammukuun aikana.

Vaasan sairaanhoitopiirissa todettiin eilen tiistaina kaksi uutta tartuntaa. Toinen tartunnoista liittyy aiempiin ketjuihin, toinen on tullut ulkopuolelta, kertoo infektioylilääkäri Salonen.

Testausmäärät ovat nyt Vaasan keskussairaalassa vuorokaudessa noin kolmensadan luokaa. Eilen tiistaina testattiin 268 henkilöä. Testitulos saadaan parin päivän sisällä.

Lue seuraavaksi