1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Lauantaina Turkuun saapuva Skopjen-kone testataan sittenkin

Rajatyöryhmä päätti, että myös ensi viikolla Skopjesta saapuville matkustajille tarjotaan koronavirustestausta.

Turku
Wizz Airin kone Turun lentoasemalla.
Unkarilainen WizzAir lentää Skopjesta Turkuun. Arkistokuva.Linus Hoffman / Yle

Turkuun lauantaina 2. tammikuuta laskeutuvan Skopjen lennon matkustajat testataan sittenkin, kertoo Turun kaupungin asiantuntijalääkäri Jane Marttila.

– Keskustelimme tilanteesta ja saimme tarvittavan testiryhmän kokoon. Konetta ollaan vastassa, ellei mitään erityistä tapahdu, Marttila kertoo.

Marttilan mukaan päätöksiä testaamisesta ei tehdä niin, että ensin etsittäisiin testihenkilökunta ja sitten päätetään, mennäänkö konetta vastaan vai ei.

– Nämä päätökset tehdään sen perusteella, paljonko koneita tulee Turkuun ja mikä on lähtömaan epidemiologinen tilanne. Näiden perusteella päätetään, mennäänkö konetta vastaan, Marttila kertoo.

Sellaista tilannetta ei Marttilan mukaan ole ollut, että konetta vastaan olisi pitänyt mennä, mutta testaajia ei ole saatu.

Kaupunginjohtaja ihmetteli testien puutetta

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoo Twitterissä yllättyneensä Helsingin Sanomien uutisesta (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan lentoja on jäänyt testaamatta.

Arve kertoo Twitterissä pyytäneensä rajavalvonnasta ja testauksesta vastaavaa työryhmää arvioimaan testauksen jatkamista uudelleen.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Rajatyöryhmä ilmoitti keskiviikko-iltana, että, että Skopjesta lauantaina 2. tammikuuta, tiistaina 5. tammikuuta ja lauantaina 9. tammikuutta tulevia lentoja ollaan vastassa ja matkustajille tarjotaan koronavirustestausta. Tämän jälkeen Skopjesta saapuvat lennot jäävät ennakkotiedon mukaan tauolle.

Skopjen lennot jäivät tauolle marraskuun alussa ja jatkuivat lauantaina 19. joulukuuta Viranomaiset olivat vastassa tätä lentoa, jolla Turkuun saapui 42 matkustajaa. Heistä 41 testattiin ja heistä 4 henkilöllä oli koronavirus.

Joulukuun 22. päivä Skopjesta Turkuun saapui 21 matkustajaa ja Tapaninpäivänä 65 matkustajaa. SPR:n vapaaehtoiset jakoivat näillä lennoilla Turkuun saapuneille matkustajille koronaohjeistuksia.

Uutisoimme aikaisemmin, ettei lauantain lentoa olla testaamassa, mutta tilanne muuttui päivän aikana.

Lue seuraavaksi