1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Uusi erä koronarokotteita saapuu – Pohjois-Savossa päästään ensi viikolla rokottamaan myös terveyskeskusten henkilökuntaa

Tällä hetkellä meneillään ovat KYSin koronapotilaita hoitavien rokotukset.

koronarokote
Koronarokotepiikki metalliastiassa. Vieressä on käsidesiä muita rokotuksessa tarvittavia välineitä.
Koronarokotteita saapuu uudessa erässä 500 ihmisen rokottamiseen tarvittava määrä. Arkistokuva. Matias Väänänen / Yle

Uusi erä koronarokotteita saapuu keskiviikkona Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille.

Rokotteita tulee viiden sadan ihmisen rokottamiseen tarvittava määrä. Aiempi erä oli saman suuruinen.

Tällä hetkellä meneillään ovat KYSin koronapotilaita hoitavien rokotukset. Ensi viikolla rokotteita on varauduttu antamaan eri kuntien terveyskeskusten henkilökunnalle.

– Rokottaminen on edennyt hyvässä tahdissa ja suunnitellusti. Sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää, niitä jaetaan alueen kuntiin, kertoo Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkäri Irma Koivula.

Koronatilanne rauhallinen Pohjois-Savossa

Epidemiatilanne on tällä hetkellä maakunnassa rauhallinen. Koivula toteaa, että koronatestimäärät ovat viime päivinä pysyneet hyvällä tasolla.

– Viimeisimmän tilaston mukaan viidestä sadasta testatusta yksi oli koronapositiivinen, joten tilanne on täällä hyvin hallinnassa, kuvailee Koivula.

Myös matkustelu näyttää matkapuhelindatan ja Tieliikennekeskuksen tietojen mukaan jääneen tavallista vähäisemmäksi joulun aikaan.

– Rajoituksia ja suosituksia tiukennettiin ennen joulua ja samalla pyydettiin lisäämään maskin käyttöä. Uskon, että ihmiset ovat näitä suosituksia joulun aikaan noudattaneet. Jää kuitenkin nähtäväksi, millainen tilanne on parin viikon kuluttua, sanoo Koivula.

Kuopiossa on todettu tiistain jälkeen neljä uutta laboratoriokokein varmistettua koronatartuntaa. Pohjois-Savon alueella on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan todettu 512 koronatartuntaa.

Lue myös:

Kuopiossa annettiin ensimmäiset koronarokotteet – Pelko hellittää, mutta stressi jatkuu, sanoo eturintamassa rokotteen saanut sairaanhoitaja

Koronatilanne Pohjois-Savossa

Lue seuraavaksi