1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaipola, Jämsä

UPM:n Jämsänkosken kesätyöpaikat kiinnostavat Kaipolan väkeä – yhtiö tarjoaa osaa kesäpesteistä vain irtisanotuille

UPM etsii Jämsänkosken tehtaalle noin 60:tä kesätyöntekijää useisiin eri tehtäviin.

Kaipola, Jämsä
Paperirullaa siistitään liittämistä varten.
UPM:n Jämsänkosken tehtaan kesätyöpaikat kiinnostavat Kaipolan suljetun tehtaan väkeä. Petri Aaltonen / Yle

UPM kertoo, että Jämsänkoskella haettavana on noin 60 kesätyöpaikkaa, pestin kesto on tavallisimmin toukokuusta elokuun loppuun.

Noin 45 paikkaa sijaitsee UPM Specialty Paperin puolella, ja yhtiö kertoo, että hakijoina otetaan huomioon sekä opiskelijat että Kaipolasta irtisanotut.

UPM Communications Paperin puolella on noin 15 paikkaa, ja ne yhtiö täyttää Kaipolasta työttömäksi jääneillä.

– Varmasti kiinnostusta ja halukkuutta löytyy, Kaipolan tehtaan varapääluottamusmies Mikko Lahtinen toteaa.

Lahtinen uskoo, että Kaipolan työntekijöiden osaaminen ja kokemus on valttina Jämsänkosken tehtaan kesätyönhaussa.

Jämsän Kaipolan tehtaan sulkeminen jätti työttömäksi lähes 450 työntekijää. Mikko Lahtinen arvioi, että ilahduttavan moni heistä on jo löytänyt joko töitä tai opiskelupaikan, mutta vielä suurempi joukko etsii vielä uutta tekemistä.

Työpaikkoja on Jämsän seudulta vaikea löytää, Lahtinen sanoo.

Kaipolan tehtaan voimalaitoksella työskentelevä Lahtinen kertoo itse hakeneensa töitä energiayhtiöiltä lähimmistä suurista kaupungeista eli Tampereelta, Jyväskylästä ja Lahdesta.

Alle nelikymppisellä varapääluottamusmiehellä on vielä runsaasti työvuosia jäljellä.

UPM:n Kaipolan tehtaan varapääluottamusmies Mikko Lahtinen
Kaipolan tehtaan varapääluottamusmies Mikko Lahtinen uskoo, että moni kaipolalainen hakee kesätöitä Jämsänkosken tehtaalta.Mikko Lahtinen

– Jos ei työnhaussa tärppää, vaihtoehtona on yrittäjyys, sanoo Mikko Lahtinen, joka on tähänkin asti tehnyt rakennusalalla saneeraus- ja remonttihommia sivutoimisesti yrittäjänä.

Voimalaitoksella töitä riittää vielä ainakin ensi vuoden syyskuuhun.

Laitos tuottaa kaukolämpöä Kaipolan ympäristöön, ja UPM on sitoutunut toimittamaan lämpöä vuoden 2022 syyskuuhun saakka.

Työntekijöille on kuitenkin taattu töitä vain ensi vuoden syksyyn, sillä heille on kerrottu, että UPM:n suunnitelmissa on tuoda Kaipolaan sähkökattila huolehtimaan sopimuskauden jälkipuoliskon lämmöntuotannosta.

Vaihtoehtona voi vielä kuitenkin työntekijöiden mukaan olla se, että voimalaitoksen toiminta ja työt jatkuvat seuraavan vuoden syksyyn.

Lahtinen seuraa Kaipolan tehdasalueen jatkokäytön suunnittelua myös jämsäläisenä SDP:n kaupunginvaltuutettuna. Hän on toiveikas sen suhteen, että tehtaan tiloihin saadaan uutta toimintaa ja työpaikkoja.

– Täältä varmasti ne suurimmat määrät työpaikkoja sitten löytyy, jos on löytyäkseen, Lahtinen arvelee.

Kovin pikaisia ratkaisuja Lahtinen ei odottele, mutta hän uskoo, että 3–5 vuoden sisällä Kaipolaan saadaan uusia työpaikkoja.

Lue seuraavaksi