1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

ABB Motors and Generators yt-neuvottelee Vaasassa – toimihenkilöistä ja ylemmistä toimihenkilöistä viisi on irtisanottu, työntekijäpuolella irtisanominen uhkaa yhdeksää

Yt-neuvottelujen piirissä on ollut koko ABB:n Vaasan moottoritehtaan henkilökunta. Toimihenkilöpuolella yt-neuvottelut ovat jo päättyneet. Työntekijöillä ne ovat vielä kesken.

YT-neuvottelut
ABB
Työntekijöiden pääluottamusmiehen Pekka Hietasen mukaan korona on vaikeuttanut tehtaan tilannetta.Yle/Mari Latva-Karjanmaa

ABB:n moottoritehtaalla Vaasassa toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena ABB Motors and Generators -tehtaalta on irtisanottu yhteensä viisi toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

Toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden irtisanomiset ovat seurausta yhtiön organisaatiomuutoksesta. Toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä on Motors-tehtaalla yhteensä reilut 200.

- Toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden irtisanomisten taustalla ei ole koronatilanne, vaan tehtaalla toteutettu organisaatiomuutos, toteaa ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Marko Tammenmaa.

ABB:n moottoritehtaan työntekijäpuolella yt-neuvottelut jatkuvat. Työntekijäpuolella meneillään olevat neuvottelut koskevat koko henkilöstöä eli noin 300 työntekijää. Neuvottelut koskevat sekä lomautuksia että irtisanomisia. Irtisanomisuhan alla on enintään 9 työntekijää.

Neuvottelujen kohteena olevat lomautukset olisivat enintään 45 päivää työntekijää kohden kesäkuun loppuun mennessä.

– Korona on vaikeuttanut tehtaan tilannetta. Mutta uskon kyllä, että tilanne ensi vuoden aikana paranee, sanoo työntekijöiden pääluottamusmies Pekka Hietanen.

Lue seuraavaksi