1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa koronatartuntaluvut hienoisessa nousussa – joukkoaltistumisia useissa baareissa

Uutta vuotta pyydetään juhlimaan ottamalla huomioon koronarajoitukset ja -suositukset.

koronavirus
Baaritiski ja juoma.
Viime viikonloppuna joukkoaltistumisia on ollut useassa oululaisessa baarissa: Toppila Klubilla, Basso Clubilla, Wood Barissa, Heidi's Bier Barissa. Kuvituskuva.Iira Lahti / Yle

Oulussa on käynyt ilmi useita mahdollisia joukkoaltistumisia ravintoloissa, pääosin tapaninpäivänä, eli lauantaina 26. joulukuuta.

Mahdollisuus altistua koronavirukselle on ollut Toppila klubilla lauantaina kello 15–17, Basso Clubissa kello 18–23, ja Wood Barissa pidempiä aikoja sekä viime lauantaina että sunnuntaina 27. joulukuuta. Altistumismahdollisuus on ollut myös Heidi's Bier Barissa viime sunnuntaina kello 22–23.

Kaupungissa koronavirustartuntojen määrä näyttääkin lähteneen taas lievään nousuun, parin viikon laskusuuntauksen jälkeen. Keskiviikkona uusia koronatartuntoja todettiin oululaisilla kaikkiaan 15 iltapäivään mennessä.

Kuluneen alkuviikon tartuntaluku on 27, hieman edellisviikkoa suurempi. Tartuntalähteissä ovat korostuneet perheen sisäiset tartunnat, myös selvittämättömien tartuntojen osuus on hieman noussut.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi koronaviruksen saanutta potilasta, sama tilanne on Oulun kaupunginsairaalassa.

Oulun kaupungilta tähdennetään, että uudenvuoden juhlinnassa on tärkeää muistaa koronarajoitukset ja -suositukset.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi