1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kunnalliset terveyskeskukset

Suomussalmen terveyskeskus sai tunnustuksen opiskelijaystävällisyydestään lääketieteen kandeilta

Pitkien välimatkojen päässä olevassa terveyskeskuksessa korostuu monipuolinen osaaminen.

Kunnalliset terveyskeskukset
Lääkäri ja potilas
Lääketieteen kandit arvostavat Suomussalmen terveyskeskusta. Kuvituskuva.Derrick Frilund / Yle

Suomen Medisiinariliitto on myöntänyt Suomussalmen terveyskeskukselle Kandiystävällisen Terveyskeskuksen arvonimen. Nimitys jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja sen ansaitsivat lääketieteen opiskelijoiden ehdotusten perusteella 29 terveyskeskusta.

Kriteereinä ovat muun muassa hyvin järjestetty perehdytys sekä sopiva työmäärä lääketieteen kandidaatille. Lisäksi kriteereinä edellytetään, että kandidaatit kokevat olevansa osa työyhteisöä, joka tukee heidän jaksamistaan ja antaa palautetta tehdystä työstä.

Suomussalmen terveyskeskuksen apulaisylilääkäri Pertti Pasanen on mielissään huomionosoituksesta.

– Pienen paikkakunnan terveyskeskus ei yleensä saa myönteistä julkisuutta. Terveyskeskuslääkärin työ on monipuolista ja vaativaa perusterveydenhuoltoa, mutta myös tekijälleen palkitsevaa, Pasanen summaa.

Suomussalmen tk:n vastaanotolla työskentelee viisi lääkäriä ja 13 hoitajaa. Terveyskeskus on osa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää, jonka erikoissairaanhoidon palvelut tuotetaan Kainuun keskussairaalassa sadan kilometrin päässä.

– Pitkien välimatkojen vuoksi myös lääkärin monipuolinen osaaminen ja vastuu potilaasta korostuvat. Tämän oppivat myös meillä harjoittelevat kandit. Hienoa, että olemme onnistuneet tukemaan opiskelijoita, Pasanen tuumaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi