1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alokkaat

Karjalan lennostossa astuu tänään palvelukseen 165 alokasta – toimintaa pyöritetään edelleen kolmessa kuplassa, jotka eivät kohtaa toisiaan

Ennen varuskuntaan saapumista alokkaat tarkastetaan hengitystieinfektion oireiden varalta.

alokkaat
Kuvassa varusmiehiä harjoittelemassa lumipuvuissa.
Varuskunnissa toimintaa jatketaan edelleen kuplissa, jotta mahdollisen koronatartunnan sattuessa kaikki eivät joutuisi karanteeniin. Arkistokuva Yle.

Karjalan lennostossa palveluksensa aloittaa maanantaina 4.1. yhteensä 165 alokasta.

Varusmiespalveluksessa olevat jaetaan edelleen kolmeen eri osastoon eli kuplaan, varotoimenpiteenä koronaviruksen vuoksi.

Osastot vuorottelevat kahden viikon jaksoissa kasarmilla, erillismajoituksessa ja lomalla, eivätkä kohtaa toisiaan. Erillismajoituksessa voidaan olla maastossa, mutta Karjalan lennostossa on käytössä myös konttimajoitus.

Maanantaina, ennen varuskunnan alueelle saapumista, terveysaseman henkilöstö tarkastaa palvelukseen astuvat alokkaat hengitystieinfektion oireiden varalta.

Mikäli palvelukseen astuva on saapunut ulkomailta Suomeen esimerkiksi edellispäivänä tai alle kaksi viikkoa ennen palveluksen alkamista, määrätään hänet karanteeniin.

Jos asevelvollisella on mahdollisuus suorittaa karanteeni muualla kuin varuskunnan tiloissa, siihen myönnetään lupa ja alokasta käsketään ilmoittautumaan varuskunnassa kahden viikon karanteenin jälkeen. Asevelvollisille maksetaan ruokarahaa karanteenin ajalta.

Mikäli karanteeni ei ole mahdollista muualla, varuskunta järjestää alokkaalle karanteenipaikan. Palveluksen aloitus toteutetaan tällöin erityisjärjestelyin karanteenin ajan joko varuskunnassa tai erikseen järjestetyissä olosuhteissa.

Lue seuraavaksi